Petak, 18 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Stanje u ženskim prvoligašima mjesec dana prije početka lige

  Ždrijebom je odlučeno da A1 hrvatska ženska košarkaška liga počinje 12. i 13. listopada. No za sad se još ne zna hoće li u njoj biti jedanaest ili deset klubova. To ovisi o Gospiću koji, ako želi sudjelovati i dogodine u najelitnijem rangu hrvatske ženske košarke, mora podmiriti svoja dugovanja iz pretekle sezone prema savezu i svima ostalima kojima su dužni.

  U ovom tekstu ćemo se dotaknuti svih klubova koji igraju A-1 žensku ligu u narednoj sezoni, a do sad ih nismo previše spominjali na portalu Crošarka.

  ŽKK PGM Ragusa

  Lanjski davljenik koji se mastoricom protiv Croatie 2006 spasio od ispadanja u drugu ligu ove sezone ulazi s malo povišenim ciljevima u narednoj sezoni. Nakon četiri godine u njihove se redove vratila i Carmen Miloglav koja je prošla američko sveučiliše FIU te se nakon njegovog završetka odlučila igrati za svoj matični klub. Josipa Zovko je pristigla iz Splita, a Anela Matić još jedna domaća igračica se ponovno aktivirala te će pomoći mlađim igračicama u narednoj sezoni. Od lanjskog rostera klub su napustile Sanda Tošić te Ana Čoić.

  ŽKK Zadar

  Zadranke su se kao i svake godine odlučile i u ovu sezonu uči sa svojom domaćim sastavom pojačanim možda za pokoju igračicu iz vani. Nakon što su od lanjske sezone klub napustile Davorka Balić ( u potrazi za boljim angažmanom) te Josipa Sesar ( prekid karijere zbog učestalih ozljeda) i Žana Cvjeković ( prekid karijere ) ove sezone jedina dva pojačanja koja su stigla u Donatov grad su iskusna Ana Marinović koja igra na poziciji centra i prošla je prvu ligu Australije i Matea Milovac.

  ŽKK Trešnjevka 2009

  U zagrebačkom klubu sve ostaje slično kao i lani. Klub će pokušati ubaciti što više mladih igračica iz svog omladinskog pogona u prvu ekipu a u tome će im pomoći i pokoja starija igračica. Za sad jedna od njih bi trebala biti i Emanuela Salopek koja trenutno  trenira sa ekipom Deana Nemeca.  Također se šuška da je mlada Klaudija Dobroslavić iz Raguse prešla u redove Trešnjevke.

  ŽKK Pleter

  O riječkom prvoligašu nema skoro nikakvih novih informacija. Klub su od lani sigurno napustile Mia Mašić, Ana VrsaljkoMartina Gambiraža, a vrlo lako je moguće da i još koja igračica iz prošlogodišnjeg rostera ne ugleda parket dvorane na Kozali u Pleterovom dresu. Katarina Mrčela je objesila tenisice o klin i preuzela ulogu glasnogovornice košarkaškog kluba Cibona. Od pojačanja  u klubu za sad je došla Dijana Milković iz Solina,  a šuška se da su klubu pristupile Ena Miličević i Maja Marošević, obje riječanke koje su igrale za mlađe uzraste Novog Zagreba.

  ŽKK Split

  Split će se kao i prošle sezone u popunosti orjenirati na igračice iz vlastitog bazena. Klub je napustila Josipa Zovko no ne sumnjamo da će trener Boran Grgin pronaći načina da je dostojno zamjeni. Treninzima prve ekipe su priključene Pavić i Katavić kao dvije najbolje mlađe kadekinje iz protekle sezone.

  ŽKK Studenac-Omiš

  U trenutku pisanja ovog teksta o Omišu nije bilo nikakvih vijesti. Jedino možemo nagađati da će  roster ekipe biti sličan kao i lani. Zna se da su treninzi počeli a tko se nalazi na njima je dobro čuvana tajna koju trener Ivo Kalajžić dobro čuva.

  ŽKK Medveščak

  U Medveščaku sve kao i prije. Ekipa je ostala ista kao i lani i ove sezone se nadaju boljem plasmanu u prvenstvu Hrvatske kao i u regionalnoj ligi u kojoj će nasupati. Svojom kvalitetom bi trebale zauzei jedno od prva četiri mjesta u A1 ligi te se potuči za vrh regionalne Adriatica lige.

  zadnje objave