Šest utakmica Lupica u sedam dana

Array

Kako se približava prvo kolo Srednjeeuropske lige (28.9.2013, 18.00 dvorana Trnsko, obzirom da je Gyor otkazao nastup zbog tragične nesreće, vjerojatno će protivnik Lupica biti ZTE iz Zalaegerszega)  intenziviraju se  i aktivnosti  seniorki Novog Zagreba.

Nakon što su u laganom tempu odradile utakmicu u Vrbasu, i uvjerljivom pobjedom nadvisile simpatične domaćine, inače članice 1. srpske lige, ovaj će tjedan Novozagrebašice imati puno teži zadatak pred sobom.

U ponedjeljak putuju u Poreč, gdje će sudjelovati na tradicionalnom turniru protiv zanimljivih protivnica, Reyera iz Venecije (koji se nakon dvije godine vraća u prvu talijansku ligu), stalnog sudionika Eurocupa, ekipe Dynama GUVD iz Novosibirska te slovenskog prvaka, Athlete Celje.

Očekujem da u ovom periodu pokažemo napredak u igri, ali i u pristupu. Na treningu je vidljivo da se igračice dižu, ali moguće da nam treba jedan zahtjevniji protivnik, da pokažemo što sve možemo. Igračice su u ovom periodu dobile dosta informacija, radili smo paralelno na fizičkoj pripremi, taktici a pomalo i na šutu, pa očekujem da izgledamo bolje nego u Vrbasu. Na put će 15 igračica, obzirom da imamo 6 utakmica u 7 dana, pa ćemo nastojati dosta rotirati, posebno u utakmici s Celjem, za kojeg vjerujem da je ipak, uz dužno štovanje, najlošiji protivnik. Naravno, želimo pobijediti, ali ima nekih stvari koje su u ovom momentu bitnije od pobjeda.” – najavio je turnir u Poreču trener Vladimir Ivanković.

Nakon Poreča (ponedjeljak protiv Reyera, u utorak protiv Dynama i u srijedu protiv Celja), slijedi dan odmora, uzimanje nove prtljage, i već u petak put na zahtjevniji turnir u mađarskom Zalaegerszegu. U petak, s početkom u 16 sati Lupice će odmjeriti snage sa PEAC-om iz Pečuha, ekipom u kojoj igraju dvije jako dobro poznate igračice Hrvaskoj ženskoj košarkaškoj javnosti – nesuđena Lupica, Maurita Reid (igrala za Gospić) i najbolja Lupica prošle godine, Latoya Wiliams. U drugoj utakmici u subotu naše će Lupice nastupaju protiv Čelika iz Zenice, a u nedjelju protiv domaćina, ZTE-a.

“Biti će to prava provjera. PEAC je jak, puno su se pojačali, i mađarska je košarka u velikom usponu ponovno. Imaju 2 euroligaša i 3 sudionika Eurokupa. To što su doveli Reid i Williams, te dvije Srpkinje, Nevenu Jovanović, reprezentativku, i Sanju Orozović, MVP prošle sezone u Adriatica ligi, dovoljno govori o njihovim ambicijama. Čelik nam je nepoznanica, ali uvijek su u vrhu BiH košarke, i uvijek su jaki. Očekujem da ćemo biti pravi, neovisno o svemu, mislim da su naše igračice ipak bolje.” – riječi su trenera zagrebačkog kluba.

Utakmica s ZTE biti će zadnja pripremna utakmica prije prvog kola MEL-a, a kako smo već rekli, moguće je da će se ta dva suparnika sučeliti već u prvom kolu.

RASPORED TURNIRA U POREČU:
Ponedjeljak, 15.00, Novi Zagreb – Reyer Venecia
Utorak, 17.00, Novi Zagreb – Dynamo GUVD
Srijeda, 15.00, Novi Zagreb – Athlete Celje

RASPORED TURNIRA U ZALAEGERSZEGU:
Petak, 16.15, Novi Zagreb – PEAC PECS
Subota, 15.00, Novi Zagreb – Čelik Zenica
Nedjelja, 10.45, Novi Zagreb – ZTE

Related Articles