Statisti iz Splita najavljuju novu sezonu

Najbolja hrvatska basketaška momčad, Statist Split, u pripremama je za novu sezonu. 3×3 košarka postaje sve popularniji sport, a splitska momčad je u vrhu od samog začetka ovog sporta. 2012 godine osvojili su World Tour Masters u Madridu, a na završnici World Toura u Miamiu poraženi su u finalu od ekipe iz Portorika te završili kao druga momčad na svijetu. Dvije godine poslije nastupali su na World Touru u  Laussaneu, godinu poslije u Debrecenu te prošle godine ponovne u Laussaneu. Najveći prošlogodišnji uspjeh im je finale Challengera u Haagu gdje su poraženi od najbolje svjetske ekipe, Novog Sada. Novu sezonu najavljuje Hrvoje Marin “Toto”:

“Sezonu ćemo započeti nikad ranije, Challengerom u kineskom Nanjingu koji je na rasporedu 21. i 22. travnja. Za Challenger smo dobili direktnu pozivnicu od FIBA-e, zajedno s momčadima Novi Sad, Piran, Riga i Humpolec koje su u samom vrhu 3×3 košarke. To je za nas jedno veliko priznanje i motivacija za nadolazeću sezonu. Cilj je odigrati puno jakih turnira i ove godine osigurati nekoliko WT Mastersa, sezona je duga i bit će dosta prilike za pokazati se. Glavni cilj sezone je pokušati ući u Top 10 momčadi na svijetu, a trenutno smo 16. svjetska i najbolje rangirana hrvatska ekipa”.

Fokus sezone postavljen je na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 8.-12. lipnja na Filipinima na kojima je ovaj sport apsolutni hit.

“Najvažniji dio ove sezone je nastup na Svjetskom 3×3 prvenstvu koje se održava od 8. do 12. lipnja u Manilli, na Filipinima i ne trebam posebno spominjati kakva je čast i ponos predstavljati vlastitu zemlju na takvom natjecanju. Pripreme su već počele i nadamo se da ćemo biti spremni na izazove koji tamo slijede.”

Za kraj Marin govori i o sjajnom Challengeru koje se održava u Lipiku te je među najjačim Challengerima na Touru:

“Nama je izuzetno drago nastupati u Lipiku koji je vrhunski organiziran i slovi za jedan od najjačih turnira na svijetu. Toplina ljudi i gostoprimstvo koje te tamo dočekaju su nenadmašni. S prošlogodišnjim nastupom u Lipiku nismo zadovoljni jer nismo prošli skupinu tako da se nadamo da ćemo ove sezone biti bolji.”

Statistima želimo uspješnu 2018. sezonu te da ostvare svoje ciljeve. Ekipa igra u sastavu: Hrvoje Marin, Duje Kaliterna, Duje Škaro, Toni Mindoljević.