Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  Stefan Jović: Možda je ovo najjača reprezentacija od Indianapolisa 2002. godine

  Stefan Jović je s reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u košarci 2014. i Ljetnoj olimpijadi 2016. On je jedan od igrača koji će najvjerojatnije putovati u Kinu sa reprezentacijom Srbije, a danas je govorio o Svjetskom prvenstvu.

  Moj ugovor s Bayernom je istekao, ali sada čekam pripreme s reprezentacijom, posve sam usredotočen na to. Za mene je najvažnije da sam zdrav i spreman za naporan rad s nacionalnim timom.

  Svjetsko prvenstvo?

  Rekao sam to prije, i reći ću opet – imamo stvarno dobar roster. Možda je ovo najjača reprezentacija još od Indianapolisa 2002. Bar tako mislim. Imamo izvrsne uvjete za dobre pripreme, kao i uvijek, pa vjerujem da imamo dobre šanse na Svjetskom prvenstvu. Ali, moramo držati obje noge na zemlji i shvatiti da je prva utakmica najvažnija. Moramo putovati u Kinu bez velikih riječi, da se usredotočimo samo na našeg sljedećeg protivnika i da damo sve od sebe u svakoj utakmici, bez obzira da li nas javnost smatra favoritima.

  Diplomirao je na Fakultetu sporta na Sveučilištu “Union – Nikola Tesla”. Sada ima trenersku diplomu.

  Volio bih raditi kao trener kad završim igračku karijeru. Shvaćam koliko je taj posao težak, ali mogu biti dobar u tome. Već sam prošao mnogo na parketu i imam još puno godina za igranje. Stoga vjerujem da je to dobra baza i značajno iskustvo koje mogu donijeti svojim igračima kad postanem trener. Biti trener je mnogo teže nego biti igrač. Svaki trening trebate pažljivo planirati, da ne spominjemo utakmice. Također morate pronaći pravi pristup prema svakom igraču u vašoj ekipi te biti dobar psiholog.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave