3×3: Stenjevec iznenadio Fišer grupu u Zagrebu

Array

Ovoga vikenda Cedevita Basket Tour održao se i u Zagrebu, na Trgu kralja Tomislava.

U mlađim kategorijama gledali smo zanimljivu i neizvjesnu 3×3 košarku, a igrači su vrlo dobro prihvatili nova pravila. Kod U-12 kategorije Dream Team (Luka Krajnović, Ivica Lebeda, Martin Ujević, Nikola Prlić) opravdao je svoje ime i osvojio turnir. Za konačnu pobjedu bili su bolji od Pingosa 11:4.

U nešto starijoj U-14 kategoriji u utakmici odluke UmadBro (Grgur Božan, Tin Vrabac, Mislav Prlić) je pobijedio vršnjake iz Ljepotica (Robert Ćorić, Ivan Nazor, Mateo Šuljić) 11:9 za veliko slavlje i zlatne medalje.

Do finala su kod U-16 došli Gornje Vrapče (Bruno Mijač, Dominik Šoštarko, Filip Šestak) i Mladost (Marin Magličić, Lukas Vunić, Carlo Lozić, Mihael Knežević). Boljom se u konačnici pokazala Mladost pobjedivši rezultatom 11:6.

Nakon mlađih dobnih kategorija na red su došli seniori koji su igrali u 4 kvalifikacijske skupine za prolazak u četvrtfinale. Miltek je u prvome bio bolje od Nešpanera 15:11, a u drugome je Stenjevec uvjerljivo bio bolji od Black Salami 15:6. Warm Up je nadigrao Underdogse 15:4, a Fišer grupa Zaspo sa 16:3. U polufinalu je Stenjevec pobijedio Miltek 15:7, a Fišer grupa lakše od očekivanog svoje stare rivale iz Warm Up-a 15:6.

Veliko finale pružilo nam je fantastičnu 3×3 košarku s brojim atraktivnim potezima. Stenjevec je većinu koševa postigao iz ulaza i dalekometnih ubačaja iza linije za tri poena, dok je Fišer grupa dominirala ispod koša. Na kraju zaslužena pobjeda Stenjevca 15:14 i 200 bodova u poretku regije Sjever za odlazak na Masters u Rijeku.

U pauzama utakmica održana su zanimljiva natjecanja za igrače i publiku. Cedevita trice osvojio je Šime Ivić s 4 uspješna pokušaja u finalu, a najveća konkurencija bila mu je odlična šuterica Antonija Jurić. Frane Jusup najboljim se pokazao u Shooster natjecanju u zakucavanju te dobio najviše ocjene žirija.

Fenomenalne breakdance nastupe i ovoga su puta imali dečki iz skupine KLC breakers.

Related Articles