Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  “Žuti” opet stavljeni na čekanje

  Odlučivanje na sjednici Gradskog vijeća o financiranju kluba za sljedeće četiri godine odgođeno je za srpanj.

  - Advertisement -

  Umjesto 23. lipnja, kako je bilo najavljeno, pitanje financiranja nekadašnjeg velikana s Gripa prolongirano je za 10. srpnja.

  Dakle, u jeku godišnjih odmora odlučivat će se o ulaganju novca građana Splita u klub koji je zahvaljujući nekompetentnoj rukovodećoj strukturi (postavljenoj od Grada) postao rupa bez dna umjesto da ga se proda još uvijek zainteresiranim kupcima.

  Jer ta je rukovodeća struktura već odavno potrošila predviđeni iznos za cijelu 2015. godinu i “natukla” više od dva milijuna kuna kuna. RZ je tek krajem prošlog tjedna dobila plaće za ožujak, ne primaju ni zagarantirane plaće iz razdoblja predstečajne nagodbe. Igrači su u još većem zaostatku (sretniji su posljednju plaću dobili prije četiri mjeseca), a priče o “ekonomskom minimumu” pokazale su se, očekivano, bajkama za malu djecu.

  Od prošlog ljeta zaposlena su tri nova trenera u omladinskoj školi, iako ni oni otprije zaposleni nisu dobivali redovne plaće, da ne spominjemo za klub nepovoljan ugovor s Jakšom Vulićem.

  Da je bilo pameti i želje za dobrobiti bivšeg giganta – prošlog je ljeta sve trebalo ostaviti kako jest. Ukidanje funkcije sportskog direktora (ceh je platio Damir Tvrdić), odlazak trenera Ante Nazora i najboljih igrača (Subotića, Najeva i Mimice) dovele su Žute na rub ponora i drugoligaškog društva. Spasili su se, ali mukama nije kraj.

  Osim činjenice što do sredine srpnja neće znati s kakvim budžetom raspolažu za sljedeću sezonu, osim što će prema najavama funkciju sportskog direktora odrađivati trojka Rađa-Burić-Andrijić (ili nikad nisu čuli za poslovicu o puno babica i kilavom djetetu ili misle da kilavije ne može biti), u ovom su trenutku očigledna još dva potencijalna problema.

  Ovog je proljeća angažiran Ante Perica kao šef omladinskog pogona, a jedna od zadaća mu je trebala biti i rad s mladim trenerima u klubu. Ali…

  Vrlo brzo je krenula priča da je Rađa nezadovoljan, da se traži zamjena. Već je nekolicina odbila ponudu, među njima i mladi trener jednog drugoligaša, a najbolja je potvrda tih činjenica što se Perici ugovor produžava iz mjeseca u mjesec. Što nije slučaj s nekim drugim trenerima u klubu.

  Ponavlja se, dakle, ista priča iz vremena dok je legendarni košarkaš bio daleko manje legendaran predsjednik. Treneri su se mijenjali s promjenom godišnjih doba, a tek je jedan imao bezuvjetnu podršku od početka do kraja mandata.

  Drugi je potencijalni problem činjenica što s Lukom Kotruljom i Matom Kalajžićem još nisu potpisani profesionalni ugovori, a obojica su zanimljivi i drugim (ne samo hrvatskim) klubovima.

  No, na Gripama su očito spremni riskirati i dopustiti da spomenuti dvojac upotpuni impresivan niz igrača koji su u protekle dvije godine napustili Gripe: Ante Toni Žižić, Dragan Bender, Ivan Bender, Leo Čizmić, Paolo Marinelli, Arijan Došen, Domagoj Vuković, Roko Galić, Gabrijel Marić, Žarko Parlov

  U normalnom bi se klubu neke od tih igrača zadržalo, od drugih bi se naplatila odšteta. Na Gripama to ide u rubriku piši kući propalo. I tako iz sezone u sezonu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE