Stipe Krstanović za Crošarku: “Više od očekivanog, ali ne želimo se tu zaustaviti”

Array

Stipe Krstanović jučer je proslavio europsko slavlje Adria Oil Škrljeva, koje se plasiralo u polufinale natjecanja Alpe Adria Cup. Na Mavrincima je Škrljevo pobijedilo češku Slunetu rezultatom 85:75.

Javio nam se 25-godišnji centar, koji je prošao sve selekcije Cibone, a bio je i član mlađe reprezentacije Hrvatske. Stipe je već dugi niz godina iz utakmice u utakmicu nadomak double-double učinka. Zahvalan, i vrijedan košarkaš, kao i sugovornik.

Evo što nam je rekao nakon slavlja protiv češke ekipe, i prije početka završnice Kupa na Gripama.

Velika pobjeda protiv dominantne ekipe ove sezone u Alpe Adria Cup?
“Da, prije nego što smo otputovali u Češku imali smo možda drugačiju sliku o toj ekipi, ali kad smo tamo odigrali utakmicu na -1, znali smo da imamo veliku priliku pobijediti na domaćem terenu.”

Jeste li vjerovali kroz cijelu utakmicu da ćete dobiti?
“Jesmo, nekako smo osjetili da smo bolji i da samo trebamo biti fokusirani na odrađivanje dogovorenih zadataka, a onda je pobjeda bila gotovo neupitna.”

Odlična partija kolege Davida Ušića, 22 poena?
“Da, čestitke njemu, ali i on sam mi je kasnije rekao, najvažnije je da smo dobili. I je, ovo je timski sport.”

Imate peh cijele sezone, nikako da budete kompletni, koliko znači to polufinale za motivaciju i daljini rad?
“Polufinale znači puno, znači da unatoč rezultatima u domaćem prvenstvu, koji zasad nisu baš sjajni, imamo što pokazati, znamo igrati košarku i rad se isplati.”

Jeste li prije početka sezone imali ciljeve u AAC?
“Teško je bilo postavljati bilo kakve ciljeve kad igraš protiv nepoznatih ekipa. Ipak, mislim da je ovo više od očekivanog, ali ne želimo se tu zaustaviti.”

U PH je vjerojatno cilj liga za prvaka ?
“Je, i dalje je cilj liga za prvaka, i dalje radimo kako bismo ostvarili što bolji plasman u PH.”

Alkar doma, i Hermes u gostima. Da bi ostvarili taj cilj morat ćete to dobiti?
“To su nam prve točke proboja na sredinu tablice, trebamo biti fokusirani i napraviti sve što je u našoj moći da dobijemo te utakmice. A onda korak po korak dalje.”

Kakve su glave prije Kupa, ako padne Cibona, moguće je sve?
“Upravo tako, to priželjkujemo, tome se nadamo, želimo pobijediti Cibonu. Kad to ne bi bilo moguće, sport ne bi imao smisla.”

Je li dodatni motiv igrati protiv “tvojih” ?
“Je, protiv Cibone mi je uvijek dodatni motiv igrati, ali jednako kao i protiv Cedevite i Zadra. Oni su naši ABA ligaši, a to ima težinu.”

U kakvom stanju dočekujete Kup?
“Mislim da su svi motivirani, ozljede su manje-više zaliječene i spremni smo dati sve od sebe.”

Kada bi se mogao vratiti drugi centar, Slovenac Tomaž Bolčina?
“Mislim da bi to moglo biti pred kraj regularnog dijela sezone, ali nisam siguran u kakvom stanju. Nadamo se da bi nam mogao pomoći.”

Za kraj, prošao si niz klubova prve lige, nakon dolaska iz Danske bilježiš odlične brojke, gledaš li prema ekipama koje igraju jače lige?
“Moji motivi su prije svega sportski, a to svakako znači gledanje prema jačim ligama. Ipak, dok sam ovdje, 100% sam ovdje, u ovom klubu, u ovom mjestu i dajem sve od sebe. A onda, bit će što Bog da.”

Related Articles