Stojko Vranković:”Bolje bi bilo da Cibona igra Ligu prvaka, čak bismo joj i financijski pomogli”

U intervjuu za Sportske novosti, predsjednik HKS-a Stojko Vranković osvrnuo se na jačinu HT Premijer lige, ali i činjenicu da hrvatski klubovi nemaju predstavnika u Europi.

Iako je Vranković istaknuo kako je kvaliteta hrvatske lige iz godine u godinu sve bolja, činjenica je da nam klubovi u ABA ligi tonu sve dublje. Ciboninih minus 38 protiv Zvezde i minus 41 u dvoboju protiv Mornara govore za sebe.

“Na žalost, to se događa u posljednje tri-četiri godine. FIBA ne priznaje ABA ligu, a mi ne možemo klubovima braniti da je igraju premda u njoj nisu konkurentni. Želja Saveza je da se naši klubovi okrenu prema FIBA-inim natjecanjima. Prije dvije godine imali smo pozivnicu za Cibonu da igra Ligu prvaka, ali oni su to odbili. Savez im je htio i financijski pomoći da zaigraju, ali na žalost, ostalo je na tome.” – rekao je Vranković.

Iz Cibone se brane tvrdnjom da im je nastup u ABA ligi besplatan, a u Ligi prvaka ne bi bio.

“FIBA daje svakom klubu koji igra Ligu prvaka određena financijska sredstva, na njih bi još i HKS dodao nešto. Možda Liga prvaka ne bi bila baš besplatna, ali ne bi ni puno koštala, a pogotovo se tu ne radi o razlici koju navode iz Cibone.” – zaključuje predsjednik HKS-a.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Related Articles