Zabok bolji od Puntamike, odlični Markota predvodio Zagorce

Košarkaši Zaboka predvođeni Damirom Markotom i Petrom Marićem zasluženo su stigli do važne pobjede protiv vrlo dobre momčadi Sonik Puntamike. Konačnih 12 koševa razllike (88:76), možda ne pokazuju pravo stanje stvari na parketu, Zabok je otpor Zadrana slomio tek u posljednje tri minute utakmice.

Sonik je agresivnije ušao u igru, poveli su Zadrani 0:5, bili su agresivniji, ali su brzo ušli u bonus što je Zabok iskoristio. Tricom Gabriela Marića Zabok prvi puta vodi u 5. minuti (13:10). Drugi dio prvi četvrtine odlično je reagirao Markotu, koji je postigao 6 koševa u prvoj četvrtini, dok su goste predvodili Vručinić sa 7 i Cvitković s 12 koševa.

Zabok je drugu četvrtinu otvorio lijepim polaganjem Petra Marića za  +6 (26:20). Imali su domaći u nekoliko navrata osam koševa viška, te nekoliko napada za dvoznamenkasto vodstvo, ali nisu ih iskoristili, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 46:40.

Uvodne minute nastavka pripadaju  Soniku. Gosti rade seriju od 7:0 i prelaze u vodstvo u 23. minuti utakmice (46:47). Zahvaljujući Gabrielu Mariću i Markoti koji pogađa tricu Zabok u 27. minuti ima ponovno ugodnih +7 (56:49). Gostujući trener Vlašić tada zove minutu odmora, njegova momčad odgovara serijom od 5:0 (56:54), no Zabok u potpunosti pripada završnica treće četvrtine, a nakon koša Petra Marića sa sirenom domaći prvi puta imaju dvoznamenkasto vodstvo (66:56), prije ulaska u zadnjih deset minuta.

Upravo je Petar Marić doveo Zabok do najvećih +13 (71:58) u 33. minuti utakmice nakon polaganja i dodatnog bacanja. No tu priči nije bio kraj. Nakon nekoliko promašenih napada i odličnih reakcija Cvitkovića i Vručinića u napadu gosti se u 36. minuti spuštaju na -5 (74:69). Stvari u svoje ruke uzima Markota i tricom preko ruke dovodi Zabok do +9 (78:69). Uzvratio je u idućem napadu Vručinić (78:72), no prvo Markota, a potom Petar Marić postižu važne koševa i pobjeda ostaje u Zaboku. Točku na i konačnih 88:76 postavlja Gabriel Marić.

Zabok je prema pobjedi s 20 koševa vodio Damir Markota, a tome je pridružio i 7 skokova, te 3 asistencije. Odličan je bio i Petar Marić koji je postigao 12 koševa uz po tri skoka i asistencije, dok su Patrik Jambrović i Andro Anzulović postigli po 10 koševa, s time da je Jambrović tome pridodao i 6 skokova i 4 asistencije.

Kod gostiju s 19 koševa najbolji je bio Marin VručinićTomislav Cvitković pridružio je 16, a Marino Šarlija 15 uz 8 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Andro Anzulović, igrač Zaboka: “Jako bitna pobjeda za nas. Sonik je momčad u naletu i stvarno dobro igra. Imali smo kratko vrijeme za analizu i pripremu, ali uspjeli smo. Čestitke mojim suigračima, unatoč odličnom izdanju Markote, ovo je bila momčadska pobjeda.”

Ivan Tomas, trener Zaboka: “Čestitao bi svojiim igračima na pobjedi. Utakmica je bila jako teška. Sonik se nije do kraja predavao i cijelo vrijeme nam je prijetio. Dvanaest razlike izgleda dosta, ali pošteno smo se  namučili za ovu pobjedu.”

Marin Vručinić, igrač Sonik Puntamike: “Imali smo previše grešaka i propusta u obrani. Prelegano smo primali poene, dok smo mi na drugoj strani teško dolazili do svojih situacija. Stalno smo bili na nekoj liniji povratka, ali nismo uspjeli. Trebamo analizirat utakmicu i krenuti dalje”.

Hrvoje Vlašić, trener Sonik Puntamike: “Čestitke Zaboku na pobjedi, kontrolirali su cijelu utakmicu, osim u uvodnim minutama koje su pripale mojoj momčadi. Mi smo izgledali malo umorno, imali smo veliku potrošnju na utakmici u srijedu. Zabok je bez većih problema radio višak u napadu i lako dolazio do koševa. Imali smo lošu obtranu jedan na jedan. Malo sam razočaran, no što je tu je. Nemoguće je da smo mi stalno na nekoj “gornjoj točci”. Zabok je dobra momčad, Ivan Tomas radi dobar posao. Za pobjedu smo morali biti na 100%, večeras to nismo bili”.

Related Articles