Subotnje kolo donosi derbi u Zagrebu

Array

Deseto kolo A1 ženske košarkaške lige Hrvatske donosi derbi u Trnskom. U domaćem prvenstvu neporaženi hrvatski euroligaš Novi Zagreb dočekuje šibenski Jolly JBS, koji bi u Zagreb mogao stići bez ozlijeđene Luce Ivanković, do sada najbolje igračice nacionalnog prvenstva, što je veliki hendikep za Šibenčanke.

Novi Zagreb – Jolly JBS (subota, 20.30)

Nakon derbija u Šibeniku, na red dolazi derbi u Zagrebu između do sada jedine neporažene ekipe u domaćem prvenstvu, Novog Zagreba i Jollyja JBS. Za ovaj susret važne su dvije činjenice.

Prva, što će se Novi Zagreb, nakon rezultata u Euroligi, više nego do sada okrenuti domaćem prvenstvu, ovom susretu posebno. Druga, Jolly JBS doći će u Trnsko najvjerojatnije znanto oslabljen bez ozlijeđene Luce Ivanković koja je najvažniji kotač šibenske ekipe i njezin izostanak bit će ključan koliko će ova utakmica doista i biti derbi.

S njom bi svakako bio, a ovako, Novi će Zagreb puno lakše doći do još jedne domaće pobjede i ostat će i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Jollyjev triling Antonija MišuraAna SemrenKristina Benić teško će se moći oduprijeti Novom Zagrebu.

O utakmici trener Lupica Vladimir Ivanković kaže: “Teško nam je bilo u Istanbulu jer smo se susreli s fizički najdominantnijom centarskom linijom u Europi i za njih jednostavno nemate rješenja. Sada ćemo se susresti s vjerojatno fizički najdominantnijom centarskom linijom u Hrvatskoj – Ivanković, Semren, Chiabov. Naravno, to nikako nije za uspoređivanje, samo govorim o omjerima. Očekuje nas težak posao ispod oba koša kao i zaustavljanje vanjske linije Mišura – Benić. Ne vjerujem, naravno, u priče o ozljedi Luce Ivanković, mislim da je to patka da bi nas se uhvatilo na spavanju.

Iako sam iznenađen teškim porazom koji su doživjeli prije tri dana u Šibeniku od Gospića, to nam još više mora biti poticaj da u utakmicu uđemo maksimalno koncentrirani. Činjenica jest da mi imamo najveću koncentraciju kvalitete u Hrvatskoj i tako ćemo se postaviti. Problem nam može biti umor jer smo tek danas (četvrtak) stigli i imat ćemo samo jedan trening s loptom prije Jollyja, ali vjerujem da će se igračice osvježiti do utakmice. Vjerujem u pobjedu, ali će za nju trebati proliti mnogo znoja.”

Trener Šibenčanki Edi Dželalija ovako vidi utakmicu u Trnskom: “Idemo na megdan klubu koji je složio ekipu za puno veće stvari nego sto je naša liga, ekipi koja igra Euroligu i koja je dobro posložena. Stoga će za nas utakmica imati poseban motiv da vidimo gdje smo u usporedbi s takvim protivnikom. Za nas je to izuzetno zahtjevna utakmica u kojoj ćemo tražiti da budemo konkurenti duži dio i da se ipak puno jače odupremo nego što su nam mogućnosti. Uložit ćemo dodatne napore i sportski je nadati se najboljem.”

Medveščak – Agram ZG (subota, 18.00)

Utakmica je ovo potpuno lišena bilo kakvog iznenađenja. Apsolutni favorit je ekipa Medveščaka, a kakav će biti konačni ishod ovisi od toga kako će i s koliko motiva ući u utakmicu ekipa Braslava Turića.

Ekipe se odlično poznaju, a Nina Premasunac, najbolja Medveščakova igračica u dosadašnjem dijelu prvenstva, dres Agrama od ove je sezone zamijenila dresom Medveščaka. S druge strane boje Medveščaka svojedobno je branila ove sezone najbolja agramerka Iva Mežnarić.

Bez obzira na položaje ekipa na ljestvici, mogla bi to biti gledljiva utakmica i ležerna subotnja košarkaška predstava dvaju zagrebačkih ekipa na Peščenici.

Trener Braslav Turić o susretu s Agramom kaže: “Utakmica je to u kojoj smo mi apsolutni favoriti. Agram ima nekoliko igračica koje bi mogle participirati u dosta prvoligaša, ali mi imamo širinu i očekujem da to i pokažemo u subotu.”

Trešnjevka 2009 – Ragusa (subota, 17.30)

Trešnjevka 2009 sigurno je stekla samopouzdanje svojom izvedbom u Zadru. Posebice mlade igračice koje su tu utakmicu igrale više nego uobičajeno zbog izostanka Fabbri i Vrinjanin.

U prvom redu se tu misli na Ivu Slonjšak i Marijanu Mamić, a i Anju Škara koja ove sezone igra konstantno dobro.

Trešnjevka je favorit, ali treba biti oprezna jer ekipa koja ima Ivonu Matić, Emiliju Babun, Sandu Tošić, Andreu Maladu i Anu Tomičić nikada se ne predaje unaprijed.

Bit će to borbena utakmica do kraja.

Split – Pleter (subota, 16.00)

Nakon što su u prošlom kolu u gostima savladali ekipu Studenca iz Omiša, Splićanke u ovaj susret ulaze prepune samopouzdanja. Nadaju se da bi na krilima prošlotjedne pobjede mogle savladati i ekipu Pletera koja dolazi nakon poraza u susretu s Rockwool Pulom.

Ivana Roje iz Splita najavila je susret: “Utakmica će biti sigurno teška, ali mislim da smo svi mi u dobroj formi da je dobijemo. Imamo dobru ekipu i mislim da to možemo postići. Nama je samopouzdanje sada sigurno naraslo jer smo dobili dvije utakmice zaredom – Pulu i u Omišu, ali isto ne smijemo olako ući u susret nego dati sve od sebe kao i uvijek. Vjerujem u svoje kolegice i trenera”.

Trener Pletera Goran Šućurović o susretu je rekao: “U Splitu se moramo vaditi zbog poraza u Puli. Neće biti lako jer je riječ o vrlo dobroj ekipi. No, nemamo izbora ako želimo ostvariti četvrtu pobjedu što je bio neki plan uoči početka sezone.”

Studenac Omiš – Zadar (subota, 19.30)

U dvoboju najvećeg razočarenja dosadašnjeg dijela prvenstva Studenca iz Omiša i najvećeg iznenađenja Zadra, sve je otvoreno.

Zadranke u susret ulaze osokoljene pobjedom nad Trešnjevkom dok su Omišanke u prošlom kolu poražene na svom terenu od Splita. No, u prošlom kolu bio je vidljiv napredak Omišanki u igri. Dolaskom, bolje reći povratkom, Ivane Šerić u njihove redove, odmah se probudila ekipa, a Karla Kalajžić je namjestila nišanske sprave te iako pozicija na tablici sugerira da Zadranke čeka lagan posao, to neće tako biti.

Zadranke će u susret ući načete ozljedama ali i s velikim motivom da opet krenu u seriju pobjeda kakvu su imale na početku sezone.

Gospić – Rockwool Pula (subota, 18.00)

Nakon uvjerljive pobjede u Šibeniku nad ekipom Jollyja JBS, Gospićanke, predvođene Emanuelom Salopek i ostalim curama, na svom Balinovcu dočekuju ekipu Rockwool Pule.

Iako su u prošlom kolu pobijedile Pleter, igračice Ivana Đukića su svjesne da u ovom susretu nemaju što tražiti.

Po svemu do sada prikazanom ovo bi trebala biti jednosmjerna utakmica u kojoj je opet jedino pitanje s koliko će koševa razlike slaviti domaća ekipa.

Related Articles