Sukob interesa – Predsjednik Škrljeva koristio novac županijskog Saveza za plaćanje glavnog trenera Damira Rajkovića!

U uredništvo portala tijekom svibnja stigla je anonimna prijava o nezakonitim radnjama predsjednika KK DepoLink Škrljeva - Vice Sepa koji je u istom trenutku obnašao i dužnost predsjednika Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije.

Vice Sep predsjednik je Košarkaškog kluba DepoLink Škrljevo, a do sredine svibnja bio je i predsjednik Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije. U anonimnoj prijavi koju smo zaprimili, navodi se kako glavni trener Damir Rajković nije na plaći kluba već iznad navedenog saveza gdje je prijavljen kao instruktor što znači da je gospodin Vice Sep u sukobu interesa.

Uredništvo portala poslalo je dopis Samostalnom sektoru sportske inspekcije, odnosno načelnici i glavnoj sportskoj inspektorici Klaudiji Miloš Lončar, koja isti prosljeđuje višem sportskom inspektoru u Rovinju na postupanje, gospodinu Deanu Kolenku.

Gospodin Dean Kolenko odradio je inspekcijski nadzor prema dopisu, a utvrđeno je kako nepravilnosti nema! Naime, gospodin Vice Sep sklopio je ugovor o radu na neodređeno vrijeme između KK DepoLink Škrljevo i Damira Rajkovića za obavljanje poslova trenera u klubu u nepunom radnom vremenu, na dva sata dnevno.

Košarkaški savez Primorsko-goranske županije, kojim predsjeda predsjednik KK DepoLink Škrljeva, s Damirom Rajkovićem ima sklopljen ugovor za radno mjesto – instruktor, u nepunom radnom vremenu, na šest sati.

Kako navodi gospodin Dean Kolenko:

‘Zakon o sportu nije propisao nikakvu zapreku u obavljanju poslova trenera ili instruktora u više klubova, odnosno u više udruga pa činjenica da Damir Rajković radi u obje udruge nije niti protuzakonita niti sporna. Sukladno naprijed navedenom, u djelokrugu inspekcijskog nadzora po navodima iz Vaše predstavke nisu utvrđene nepravilnosti.’

Iako prema sportskoj inspekciji ne postoje nepravilnosti, rješenje dokazuje propuste tj. postojanje takozvanih ‘rupa u Zakonu’ jer apsurdno je uopće navoditi da glavni trener jednog sportskog kluba koji se natječe u najvišem rangu hrvatske košarke radi samo dva sata dnevno kada svi znamo da to nije tako!

Posve je jasno da bi u nekoj uređenoj državi gospodin Vice Sep bio u sukobu interesa.

Poziv gospodinu Vici Sepu za očitovanjem je poslan, ali do trenutka pisanja ovog teksta odgovor nije stigao. Isti ćemo objaviti po primitku.

Related Articles