Superiorna pobjeda Galatasaraya nad Novi Zagrebom u Istanbulu

Array

Košarkašice Novog Zagreba nisu uspjele odigrati u Istanbulu utakmicu na razini onih koje su u gostima igrale u Ekaterinburgu i Salamanki. Doživjele su težak poraz od 27 koševa razlike.

Galatasaray – Novi Zagreb  77:50 (23:10, 38:29, 59:45)

Galatasaray: Lyttle 16, Alben 13, Fowles 12, Wauters 10, Whalen 8, Ivegin 7, Caglar 6, Saylar 3, Kimyacioglu 2
Novi Zagreb: Mandir 16, Pavetić 12, Vrdoljak 6, Mazić 6, Čačić 4, Williams 4, Jurić 2

Košarkaški realisti nisu niti očekivali nešto više od Novog Zagreba u Istanbulu protiv jedne od najjačih europskih ženskih ekipa. Možda dostojanstveniji poraz od ovog od 27 koševa razlike, ali u konačnici ni to ništa ne mijenja niti će promijeniti.

Novi Zagreb je katastrofalno loše ušao u utakmicu vjerojatno impresioniran protivnikom i negdje oko 500 glasnih navijača turske ekipe. Nevjerojatna je  činjenica da su Lupice dopustile da ih Galatasaray ‘samelje’ na početku utakmice i povede s nevjerojatnih ali istinitih 21:0. Prve koševe u Istanbulu za Novi Zagreb postigla je Mirna Mazić iz slobodnih bacanja za rezultat 21:2. Sve ostalo do kraja utakmice bila je samo galatasarayska rutina i odrađivanje posla da vrijeme istekne i završi utakmica.

Drugi krug Eurolige, nakon ove utakmice, samo je sanak pusti o cilju koji, sad se s punim pravom može reći, neće biti dostižan. Utakmice do konca Eurolige bit će prilika neopterećeno ih igrati i steći što više europskog iskustva koje će biti potrebno za neke nove euroligaške sezone koje dolaze.

Ekipi Novog Zagreba ništa se ne može zamjeriti jer je razlika u kvaliteti ovih dvaju ekipa, koje su se sastale u Istanbulu, drastična. Najbolje su bile iskusne Sandra Mandir sa 16 i Sena Pavetić s 12 postignutih koševa. Bile su i jedine dvoznamenkaste što samo govori da nisu imale raspoloženih suigračica za odgovoriti superiornom Galatasarayu kojeg su predvodile svojom double-double izvedbom Sancho Lyttle (16 koševa i 13 skokova), potom Isil Alben 13, Sylvia Fowles 12 i Ann Wauters 10 koševa.

Related Articles