Sutra ždrijeb za Svjetsko prvenstvo

Array

Sutra s početkom u 19 sati u Barceloni će se održati ždrijeb za Svjetsko prvenstvo koje će se krajem kolovoza i početkom rujna igrati u Španjolskoj. Gradovi domaćini prvog kruga su Bilbao, Gran Canaria, Granada i Sevilla, a završnica će biti u Barceloni i Madridu.

Podsjetimo, prije dva dana dobili smo i zadnja četiri sudionika. Pozivnice su uručene Brazilu, Finskoj, Grčkoj i Turskoj. U ždrijebu će biti 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa. Izuzev prvog bubnja koji je formiran po Fibinom rankingu, ostali bubnjevi su napravljeni tako da se u obzir uzimaju ranking i geografski principi.

Hrvatska će se tako naći u četvrtom potu s europskim reprezentacijama: Slovenijom, Srbijom i Ukrajinom.

Prvi bubanj: SAD, Španjolska, Argentina, Litva
Drugi bubanj: Angola, Egipat, Senegal, Finska
Treći bubanj: Iran, Filipini, Južna Koreja, Novi Zeland
Četvrti bubanj: HRVATSKA, Srbija, Slovenija, Ukrajina
Peti bubanj: Brazil, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko
Šesti bubanj: Australija, Francuska, Grčka, Turska

Četiri od šest reprezentacija iz svake skupine će proći u sljedeću fazu takmičenja, odnosno u osminu finala. Uz malo sreće u ždrijebu, Hrvatska bi mogla daleko dogurati. Pogledamo li posljednji Eurobasket, vidjeli smo da se s većinom reprezentacija može igrati, a neeuropske ekipe, izuzev Amerikanaca, također nisu nesavladive.

Primjerice, Hrvatska može dobiti skupinu s Argentinom, Egiptom, Filipinima, Dominikanskom Republikom i Australijom, ali isto tako može se naći u skupini smrti s Amerikancima, Francuzima, Brazilom, Novim Zelandom i Finskom.

Related Articles