Sve moguće kombinacije za Hrvatsku

Array

Nakon posljednje odigrane utakmice danas između Srbije i Francuske, koju je dobila Srbija, poznat je i konačan poredak u skupini E. Hrvatska u slučaju pobjede protiv Grčke ide na Ukrajinu što bi bio najbolji mogući scenarij, a imali bi i dva dana slobodno prije četvrtfinalne utakmice.

Srbija je završila prva, Litva je druga, Francuska treća, a Ukrajina četvrta. Hrvatska ni u kojem slučaju u četvrtfinalu ne može biti četvrta i igrati sa Srbijom.

Moguće kombinacije u slučaju naše pobjede:

U slučaju pobjede kao što smo gore naveli otvaramo sebi najlakši put prema polufinalu i borbi za medalje jer bismo sigurno bili prvi i igrali s Ukrajinom, a u slučaju da se to dogodi i da pobijedimo Ukrajince u polufinalu bi nas čekao pobjednik susreta između Litve i trećeplasirane reprezentacije iz naše skupine.

Ako mi i Španjolci dobijemo, Slovenija je u tom slučaju druga bez obzira dobije ili izgubi od Finske, a domaćine EuroBasketa poslali bi na najgoru moguću opciju u četvrtfinalu, Francuze. Španjolska bi bila treća, a Italija četvrta.

Ako mi dobijemo, Španjolci izgube, Slovenija je opet druga bez obzira na pobjedu ili poraz, Italija treća, Španjolska četvrta. Slovenci opet idu na Francusku, a Španjolska bi u tom slučaju išla na Srbiju.

Sve moguće kombinacije u slučaju poraza od Grčke:

Što ako Hrvatska izgubi od Grčke? Onda čekamo preostala dva susreta. Ukoliko ishodi budu očekivani i Španjolska dobije Italiju, a Slovenija Finsku, prva bi bila Slovenija, druga Španjolska, treća Hrvatska, a četvrta Grčka. Tada nam je protivnik u četvrtfinalu Litva.

Ako Španjolska izgubi, Slovenija dobije, prvi bi bili Slovenci, Hrvatska druga, Italija treća, a Grčka četvrta. Protivnik bi nam tada bila momčad koju svi u četvrtfinalu iz naše skupine žele izbjeći – Francuska.

Ako Španjolska dobije, Slovenija izgubi, prva je opet Španjolska, druga Slovenija, treća Hrvatska, a četvrta Italija.

Ako Španjolska i Slovenija izgube, Hrvatska je prva, Slovenija druga, Italija treća, a Grčka četvrta i opet nam je protivnik u četvrtfinalu Ukrajina.

Slovenci će u svakom slučaju navijati protiv nas u susretu protiv Grčke jer ako mi dobijemo, oni su bez obzira na ishod susreta Španjolska-Italija drugi, pobijede li ili izgube od Finske protivnik u četvrtfinalu bit će im Francuska.

Sutra u 14:30 će sve biti jasnije, a mi se nadamo da će naši igrači slaviti protiv Grčke i imati najpovoljniju situaciju i tako sebi olakšati put.

Related Articles