Sven Smajlagić fenomenalan u Slovačkoj

Array

Hrvatski internacionalac i bivši mladi reprezentativac Sven Smajlagić igra odlično u Slovačkoj. Protekli vikend je odigrao utakmicu karijere i u gostujućoj pobjedi svoje Nitre protiv Levica ubacio je čak 37 poena i uhvatio 8 skokova. Za poraženog domaćina nastupio je Luka Vlaić koji je zabio šest poena.

Hrvatski trojac iz Iskre Svit također je slavio. Bolji su bili od momčadi Nova Ves s rezultatom 88:50. Saša Janković ubacio je 11 poena i skupio šest skokova, Andrija Hrkač tri poena, a Željko Novak deset.

Prievidza našeg trenera Krunoslava Krajnovića za koji igraju Marko Batina i Dražen Klarić slavila je protiv Banske Bystrice u gostima rezultatom 74:76. Batina je pružio odličnu partiju ubacivši 21 poen, a Klarić je nadodao sedam. Kod poraženih također je nastupio Hrvat, ali nije se pretjerano iskazao. Riječ je o Ivici Cvitanoviću koji je za sedam minuta ubacio dva poena.

Na tablici je vodeći Inter iz Bratislave (17-3), a na drugom mjestu nalazi se Nitra (14-5). Prievidza zauzima treće mjesto (13-6), a Iskra Svit peto (12-8).  Valja napomenuti da je Smajlagić drugi strijelac prvenstva s 19 poena u prosjeku.

Related Articles