Sven Smajlagić napustio Cibonu, direktor Šerić odlazi u SAD

Sven Smajlagić zatražio je raskid ugovora zbog neisplate plaća, a uzimajući u obzir činjenicu kako se radi o košarkašu s međunarodnim iskustvom, sasvim je jasno kako mu ponuda za nastavak karijere ne nedostaje.

Iako smo prije desetak dana čitali bombastične naslove prema kojima je Cibona spašena te se nalazi na pravome putu prema rezultatima iz slavne prošlosti, stvarnost pod Tornjem bitno je drugačija. Dok konkurenti iz regije i Hrvatske naveliko slažu roster za novu sezonu, izgledno je kako navijače Vukova s Tuškanca čeka još jedno neizvjesno ljeto.

Informacije s kojima raspolažemo su takve da igrači još uvijek nisu vidjeli većinu plaća iz prethodne sezone, a pregovori koje vodi novi savjetnik za sportsku politiku kluba, Dalibor Bagarić, svode se na obećanja i ponude za smanjenje ugovora u novoj sezoni.

Igrač kojeg od sljedeće sezone nećemo gledati u dresu Cibone je Sven Smajlagić. Rođeni Zagrepčanin, dijete kluba i miljenik navijača, zatražio je raskid ugovora zbog neisplate plaća. Uzimajući u obzir činjenicu kako se radi o košarkašu s međunarodnim iskustvom, sasvim je izvjesno kako mu ponuda za nastavak karijere ne nedostaje.

Kao jedna od opcija trenutno se najviše spominje KK Split, ondje je ovih dana Smajlagić i boravio, a hoće li se sve i realizirati preostaje nam za vidjeti. Svakako bi to bila win-win situacija za obje strane.

Pozitivna stvar u kompletnoj priči je povratak Cibone u sustav gradskog financiranja, putem Sportskog saveza Grada Zagreba. Ipak, to nije dovoljno jer za najavljenu revitalizaciju kluba potreban je i novac sponzora, kojeg do sada, za novu sezonu nema.

Direktor Tomislav Šerić kroz par dana putuje u SAD, a nemoguće je saznati ulažu li članovi skupštine Brian Lu, Sanjay Reddy i Pankaj Shah tim povodom svoj novac u Cibonu ili joj ponovno šalju pozajmice koje će tko zna tko vratiti?

Related Articles