Tabak: Ključan je bio pristup utakmici

Array

Momčad Jasmina Repeše ponovno je poražena u Euroligi, a sveukupno to je Unicaji četvrti poraz zaredom. Koliko god se trudili, izgleda da ekipa ne može zadržati koncentraciju do samog kraja, jer ovo nije prvi tijesni poraz koji su doživjeli u Euroligi.

Toga je svjestan i Repeša: “Borili smo se svih 40 minuta da izvučemo najbolji mogući rezultat, ali to se nije dogodilo. Nažalost, izgubili smo koncentraciju u zadnjoj četvrtini i bio sam prisiljen pozvati dva time-outa. Bili smo jako blizu pobjedi, ali opet se dogodio isti scenarij kao protiv Žalgirisa. Svejedno, moramo i dalje biti pozitivni i nastaviti se truditi. Idući protivnik nam je Cajasol Sevilla u španjolskoj ligi, a nakon toga ćemo razmišljati o idućoj euroligaškoj utakmici.”

Za razliku od našeg izbornika, drugi hrvatski trener u Euroligi – Žan Tabak – već duže vrijeme ne zna za poraz. Naime, njegova momčad u ligi ima čak 13 pobjeda za redom pod njegovim vodstvom, a sinoć su stigli do šeste uzastopne u Euroligi.

Iako su s lakoćom nadigrali turski Bešiktaš, Tabak ih nikako ne podcjenjuje: “Možda izgleda kao da smo večeras imali lagan zadatak, kao da Bešiktaš nije vjerodostojan protivnik, ali to nije točno. Ključan je bio naš ozbiljan pristup utakmici, pogotovo u prvoj četvrtini. Izašli smo jako čvrsto, igrali odličnu obranu i dozvolili samo 7 koševa u 10 minuta igre.

Napravili smo razliku od 20 poena, ali utakmica je mogla otići i u drugačijem smjeru da smo se opustili. To se nije dogodilo i zato sam poprilično sretan karakterom koji sam vidio u svojim igračima. Nismo bili precizni u napadu u nekim trenucima utakmice, ali uspjeli smo postizati lake koševe zahvaljujući našoj obrani.

Jedan od zadataka ekipe bila je kontrola u skokovima, a to smo i uspjeli. Drugi zadatak je bilo poboljšanje naše obrane, a iako nismo na najboljoj razini što se toga tiče, svakim danom smo sve bolji. Uopće ne mislim da je Bešiktaš loša momčad. Imaju talent, imaju dobrog trenera i mogu nauditi bilo kojoj ekipi u skupini.”

Related Articles