Tabak: Pobijedili su nas našim oružjem

Array

U šestom kolu najboljih šesnaest Eurolige, u Vittoriji su se suočili Caja Laboral i Khimki iz Moskve. Pobjedu je odnijela ruska momčad, rezultatom 71:83. To je loša vijest za Žana Tabaka, kojemu je ovo drugi uzastopni poraz nakon nevjerojatnog niza pobjeda.

Naime, hrvatski trener je svjestan grešaka svoje momčadi te sam priznaje kako ih je Khimki pobijedio njihovim vlastitim oružjem: “Možemo biti zadovoljni u nekim aspektima igre večeras. Možda smo dobro igrali obranu u prvoj četvrtini, ali nakon toga ništa nije funkcioniralo, kako u napadu, tako i u obrani. Mi smo momčad koja mora postizati lake koševe kao rezultat naše dobre obrane, no oni su imali čak dvanaest skokova više, a to znači da smo imali drugačiji pristup s fizičke strane. Rekao bih da su nam napravili istu stvar koju smo mi radili protivnicima kada smo igrali našu najbolju košarku. Mislim da je ekipa psihički pala nakon onog poraza od Barcelone i da je to igralo bitnu ulogu.”

U protivničkoj ekipi igrao je Zoran Planinić koji je, za razliku od Tabaka, i više nego zadovoljan odigranom utakmicom: “Ovo je za nas jako važna pobjeda,  zadovoljni smo rezultatom. Uspjeli smo se organizirati u drugom poluvremenu, pronašli smo pravi ritam u napadu i igrali smo odličnu obranu. Na poluvremenu smo se uspjeli dogovoriti da ćemo više dodavati loptu i u tome smo uspjeli.”

Planinić se prisjetio i starih dana kada je igao u Vittoriji, koja je tada još bila TAU Ceramica: “Uvijek mi je lijepo doći igrati u Vittoriju. Igrao sam ovdje duže vrijeme i grad će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu.”

Naš reprezentativac je u utakmici upisao 13 poena i čak šest asistencija u pobjedi svoga kluba.

Related Articles