Tabak preuzeo španjolskog prvoligaša

Array

Hrvatski stručnjak i bivši trofejni košarkaš Žan Tabak preuzeo je klupu španjolskog prvoligaša Fuenlabrade, a nakon što je posljednju sezonu kao jedan od pomoćnika Pablu Lasu u madridskom Realu osvojio trostruku krunu.

Tabak ne mora seliti iz Madrida, pošto je Fuenlabrada klub iz španjolske prijestolnice. Riječ je o momčadi koja je prošlu sezonu završila na posljednjem mjestu ACB lige sa samo osam pobjeda, ali zbog odustajanja najboljih drugoligaša od nastupanja u najvišem rangu, ipak su ostali u ligi. Fuenla je osnovana 1983. godine, a prvi puta u prvoligaško društvo ulaze 13 godina kasnije, nakon čega su dva puta ispadali i vraćali se u istu, uz četiri osvojena sedma mjesta, što su im najbolja ostvarenja u ACB ligi.

Tabak je uspješnu igračku karijeru zaključio 2005. godine, a godinu kasnije postaje pomoćnik na klupi Kraljevskog kluba, gdje se zadržao tri godine, da bi iduće dvije bio asistent u Sevilli. Samostalno je vodio Gironu, poljski Trefl Sopot i Laboral Kutxu, da bi posljednju sezonu ponovno proveo u ulozi pomoćnog trenera Real Madrida.

Related Articles