Hrvatski šuter pronašao klub u Mađarskoj

Array

Član prve petorke Hrvatske reprezentacije do 19 godina, koja je na svjetskom prvenstvu 2010. osvojila brončanu medalju, Dino Butorac, karijeru nastavlja u mađarskom klubu Falco Szombathely.

Ovaj 193 centimetra visoki šuter rođen je u Požegi 1990. godine. Nakon seniorskih početaka u Cedeviti, gdje je minutažu dobivao na kapaljku, prelazi u redove Širokog, pa u šibenski Jolly JBS, dok je u posljednje dvije sezone nastupao za švedski Sodertalje. U Švedskoj je zajedno s još jednim Hrvatom Tonijem Bizacom stigao do dva naslova prvaka, a u prošloj je sezoni u prosjeku bilježio 10,3 poena, 3,3 skoka i gotovo dvije asistencije u 51 utakmici prvenstva Švedske i Eurochallenge kupa.

Njegov novi klub Falco prošlu je sezonu okončao na šestom mjestu osnovnog dijela prvenstva, uz ispadanje u četvrtfinalu doigravanja od Atomeromua. Butorac nije prvi Hrvat u ovom mađarskom klubu, budući da je sezonu 2006/07. u njemu proveo Mario Bošnjak, a dvije sezone kasnije u crno-žutom su dresu zaigrali Zadrani Ivan Perinčić i Denis Vrsaljko.

Related Articles