Težak ždrijeb za Hrvatsku, u Torino po kartu za Rio

Array

Danas je u Fibinom sjedištu, ženevskoj Kući košarke održan ždrijeb skupina kvalifikacijskih košarkaških turnira za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Hrvatska je saznala svoje protivnike pa će tako preko Tunisa i Italije tražiti prolaz do finala u kojem će ih čekati najbolja reprezentacija u konkurenciji Grčke, Irana i Meksika.

U ždrijebu je sudjelovalo 18 nacionalnih selekcija koje su podijeljene na tri turnira. Svaki turnir sastoji se od dvije skupine po tri reprezentacije. Prve dvije momčadi iz svake skupine igraju polufinale, a samo najbolji iz finalne utakmice dobiva kartu za Rio.

Hrvatska je ždrijebanjem smještena na kvalifikacijski turnir u susjednoj nam Italiji, odnosno Torinu, u skupinu B gdje ih u grupnoj fazi očekuju susreti s domaćinom i Tunisom. Polufinale turnira je minimalni doseg naše reprezentacije, a s obzirom na plasman u skupini pitanje je može li se očekivati i borba za finale.

Prvog dana turnira naša će reprezentacija imati slobodan dan. Drugog nas dana očekuje dvoboj s Italijom, a prvi dio Torinskog turnira zaključujemo protiv Tunisa.

Kvalifikacijski turnir “Beograd”

Skupina A: Srbija, Angola, Puerto Rico
Skupina B: Češka, Japan, Latvija

Kvalifikacijski turnir “Manila”

Skupina A: Kanada, Senegal, Turska
Skupina B: Francuska, Filipini, Novi Zeland

Kvalifikacijski turnir “Torino”

Skupina A: Grčka, Iran, Meksiko
Skupina B: Italija, Tunis, Hrvatska

Devet momčadi već je osiguralo kartu za Rio. Tamo su SAD, Brazil, Australija, Argentina, Litva, Nigerija, Venezuela, Španjolska i Kina, a kvalifikacijski turniri za preostala tri mjesta biti će na rasporedu od 4. do 10. srpnja.

Related Articles