Tko bi mogao osvojiti ovosezonsku Euroligu?

Nakon što je zadovoljstvo mnogih postignut dogovor između igrača i vodstva klubova o isplati novaca prema ugovorima, čelnici Eurolige bacili su se i na pokušaj organizacije nastavka natjecanja te zajedničkim snagama došli do nekih bitnih datuma i perioda u budućnosti kada bi se elitno europsko košarkaško natjecanje moglo završiti. Ako se, naravno, svi zdravstveni uvjeti zadovolje, šanse su i više nego izgledne da će ova sezona dobiti svoje happy end. Sada dok još uvijek traje ova pauza, možemo se pozabaviti šansama pojedinih ekipa da će osvojiti ovo natjecanje nakon njegovog eventualnog povratka. Prije pauze koja je nastala izbijanjem korona virusa kladionice su već uvelike odradile svoj posao i izbacile kvote na pojedine ekipe. Tako je primjerice bet365 kladionica izbacila kvote za svih 18 ekipa koje se natječu, a uz to ponudila i bet365 bonus za sve koji žele okušati svoju sreću na predviđanju Eurolige ili nekog drugog natjecanja.

Najveći favorit tako je u trenutku prekidanja natjecanja bila ujedno i vodeća ekipa na ljestvici – Anadolu Efes. Da bi vam slikovito prikazali kolike su Efesu pripisane šanse za osvajanje natjecanja bile zamislimo da ulažemo bet365 bonus upravo na Efes te on osvoji Euroligu. Iznos koji bi nam se vratio bio bi 3.5 puta veći od početnog iznosa koji smo uplatili na njega. Drugi favorit i to nešto manjih šansi od Efesa, očekivano je ekipa Barcelone.

Kada bi na Barcelonu uložili naš bet365 bonus, eventualni povrat bio bi 3.75 puta veći što je poprilično slično šansama koje ima Efes. Nakon Barcelone slijedi još jedan španjolski gigant, a radi se, naravno, od Realu iz Madrida. Kvota koja je predviđena za scenarij u kojem Real Madrid osvaja Euroligu je 4.5. U krugu četiri najveća favorita natjecanja još je CSKA Moskva s kvotom 6. Nakon ovog pokera europskih velikana, znatno manje šanse se daju ostalim ekipama.

Na petom mjestu liste favorita po kladionicama nalazi se Fenerbahče, ali kao što se može primijetiti, uložen bet365 bonus eventualno će se uvećati čak 13 puta. Iste šanse daju se i ekipi Maccabija iz Tel Aviva. Zatim već slijede, možemo slobodno reći potpuno autsajderske kvote na Khimki i Panathinaikos koje iznose ogromnih 41. Žalgiris, Armani Milano i Olympiacos posljednje su tri ekipe čije kvote su još ispod 100, a sve ostale ekipe gotovo da nemaju niti teoretske šanse za osvojiti ovo natjecanje.

Na začelju popisa favorita za osvajanje Eurolige imamo upravo i zadnje četiri ekipe na trenutnoj ljestvici a to su Lyon, Alba Berlin, Bayern Munchen i Zenit. Primjera radi, uloženi bet365 bonus na Lyon i Albu Berlin prognozeru vraća vrtoglavih 1001 puta više, na Bayern 1501, a na Zenit suludih 2001. Ako je gledati po ovim procjenama onda je sasvim izvjesno da bi u Final Fouru Eurolige trebali gledati upravo trenutno najbolje plasirane četiri ekipe Efes, Real Madrid, Barcelonu i CSKA iz Moskve. No, u ovom trenutku se predviđanjima možemo jedino zabavljati jer još uvijek ništa nije definitivno što se nastavka natjecanja tiče pa se možemo samo nadati najboljem mogućem scenariju za sve ljubitelje elitne europske košarke.

Related Articles