Tomić: Bez Repeše ostajemo i bez odaziva pola momčadi

Array

Ante Tomić ove sezone je naš najbolji košarkaš, ujedno i kandidat za najbolju petorku Eurolige. S Barcelonom je ove sezone osvojio naslov Kupa kralja, a u nedavnoj majstorici četvrfinala Eurolige izborio završnicu u Londonu.

U otvorenom intervjuu za Sportske novosti, koji možete u cjelosti pročitati ovdje, osvrnuo se i na reprezentaciju gdje je prozvao Savez kao glavnog krivca za nenormalno stanje četiri mjeseca prije natjecanja.

Barcelonin centar jedan je od onih koji su bili na čuvenom skype-sastanku: “Da, pričali smo o svemu. Meni je najčudnija bila reakcija kad se sve otkrilo. Kao da smo mi nešto napravili što nije legalno, zakonito, nešto što nije dobro za reprezentaciju?! A upravo naprotiv. Mislim da smo mi tim potezom pokazali koliko nam je stalo. Ili optuživati Prkačina? On je bio iskren prema svima nama, on nije zaposlenik HKS-a, on je svojom dobrom voljom uložio trud jer mu je stalo da budemo u Sloveniji u najboljem svjetlu. Povezao nas je jer to netko drugi ne bi mogao.”

I što sad?

“Pa, ništa više ne znamo nego što smo znali prije tog sastanka. Ali, teško je u ovom trenutku nešto govoriti kad ne znamo niti tko je izbornik, niti tko će se odazvati. Meni nije jasna jedna stvar. Ima li HKS neku rezervnu opciju, ako ne bude sve bilo kako se nadamo s Repešom? On je u zafrknutoj situaciji i ja ga razumijem. No, ima li neka druga opcija?”

Sve je to na dušu Saveza

ivan-sunara-jasmin-repesa

Kao što je rekao Roko Ukić, postoji velika mogućnost lošeg odaziva naših košarkaša ukoliko Repeša neće biti izbornik.

“Nije to daleko od istine, bojim se kad ne bi bio Repeša da se pola igrača neće odazvati. A sve je to na dušu Saveza. Oni su ti koji bi treballi imati već spremnog drugog trenera, koji bi trebali biti u konaktu s igračima, koji bi trebali imati spremljen plan priprema. Sve su to stvari koje bi se morale znati. Jer, praktički, mi se okupljamo za dva mjeseca, nije to za godinu dana. To je tu, iza ugla takoreći.”

U cijelom kaosu koji vlada u Hrvatskoj košarci Tomić tvrdi: “Mislim da to možemo. Među nama nema loših karaktera, trunke zla, ali svake godine je ista priča.” Ali, nešto nedostaje.

“Znam više-manje kakvo je razmišljanje kod svih. Svi su rekli što misle. I sve razumijem, manje ili više. Po meni je ključno da svi koji ćemo se pojaviti na pripremama, koji ćemo doći tamo, da moramo staviti svoj ego po strani, da se po prvi puta u ne znam koliko godina ponašamo kao momčad i da kao takvi nešto napravimo.”

Koji je njegov odnos s Repešom, koji ga je izostavio s popisa putnika za Peking?

“Rekao sam već. Ne gledam unazad. Što je bilo – bilo je. Možda sam zaslužio ići, a možda i nisam. Više se i ne sjećam. S Jaskom sam u super odnosu van terena, jer zajedno nismo radili od otprije Pekinga. Tu problema nema. Bili smo na večeri, razmijenili neke ideje. Mislim da je to dobar odnos.”

Još jedan u nizu naših ključnih košarkaša koji su pokazali zabrinust u vezi organizacije dolazećeg Europskog prvenstva i javno uprio prstom prema Savezu kao glavnom krivcu.

Related Articles