Tomić i Bilan bez finala nakon produžetaka

Hrvatski centri Miro Bilan i Ante Tomić zapeli su sa svojim klubovima u polufinalima nacionalnih prvenstava. Bilan je sa svojim Strasbourgom poražen na domaćem parketu u majstorici od Le Mansa nakon produžetka. Le Mans je na kraju slavio rezultatom 79:85 u vrlo tijesnoj utakmici u kojoj su gosti s linije slobodnih bacanja došli na korak do prolaska, ali bivši Cibos i BiH reprezentativac, Zack Wright, spašava Strasbourg u zadnjim sekundama i utakmica odlazi u produžetak. Gosti se u dodatnih pet minuta bolje snalaze i Chris Lofton s dvije trice u nizu rješava utakmicu.

Miro Bilan je utakmicu završio s 10 poena i osam skokova.

Slično se dogodilo i Anti Tomiću u španjolskog ligi gdje je u četvrtoj utakmici polufinala njegova Barcelona poražena od Baskonije i tako se oprostila od natjecanja. Baski su slavili s 82:88 nakon produžetaka i s 3-1 u seriji prošli u finale gdje ih čeka Real Madrid. Tornike Shengelia predvodio je pobjednike s 22 poena i sedam skokova. Bivši Cibos, Matt Janning, ubacio je 14 poena.

Ante Tomić je bio na tragu double-doublea za koji mu je nedostajao jedan skok. Dubrovčanin je ubacio 11 poena i uhvatio devet skokova. Thomas Heurtel je sa 16 poena bio najefikasniji kod Katalonaca.