Tomić i Planinić trebaju biti vođe momčadi na EP-u

Array

Ivan Sunara, pomoćnik izbornika Jasmina Repeše, odradio je posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EP kao trener momčadi jer je Repeša, zbog pritiska svog kluba, bio odsutan. Zbog toga se još ne zna hoće li Repeša voditi Hrvatsku na Eurobasketu.

Sunara je za Večernji list progovorio o momčadi i očekivanjima na prvenstvu.

“Radili smo jako puno i stvorili pozitivnu atmosferu. Nametnuli smo bržu igru, s dosta čvrstom obranom. Ideja je bila iskoristiti kvalifikacije da se proširi krug kandidata za reprezentaciju.”

Smatra da bismo mogli biti jedni od favorita za medalje, ukoliko se naravno svi odazovu na izbornikov poziv.

“U svim tim velikim europskim klubovima za koje igraju profiliraju se lideri, a nadamo se da će se njihova glad za dokazivanjem odraziti i na reprezentaciju. To su igrači u naponu svoje snage.”

Progovorio je i o budućnosti. Naravno, riječ je o Dariju Šariću. Zadovoljan je kako je Darijo u kratkom roku uspio proći fazu adaptacije te uspješno odgovorio zahtjevima seniorske košarke.

Kaže da u Zoranu Planiniću i Anti Tomiću vidi glavne igrače momčadi, pogotovo Planiniću zbog iskustva.

“Za poželjeti je takvog igrača u momčadi. S njim ili bez njega, to je velika razlika. Koliko znam, ima pozitivan odnos prema reprezentaciji te njega i Tomića vidim kao stožerne igrače. Kod Tomića imponira lakoća igranja u timskom konceptu.”

Krug glavnih igrača zatvaraju Marko Popović, za kojeg kaže da je velika stvar postati ikona kluba kao Žalgiris u košarkaškoj zemlji poput Litve, i Bojan Bogdanović, koji je ljetos imao jedan ispad, no ispričao se, vratio i pokazao koliko je važan kotačić u momčadi.

Perspektivu imamo, nadajmo se da ćemo skinuti to proklestvo četvrtfinala i da ćemo napokon ući u borbu za medalje. Naravno, treba ići iz utakmice u utakmicu i s jednim pravim pristupom i organizacijom dobre bi se stvari mogle dogoditi.

Related Articles