Zubčić napustio Cibonu, odlazi u Lietuvos rytas!

Array

Danas smo objavili kako je u Ciboni došli do promjene na poziciji sportskog direktora, gdje je odsutnog Nikšu Prkačina zamijenio Vlado Vanjak, dugogodišnji koordinator mlađih reprezentativnih selekcija. No, očito nema mira u Ciboni, pa nakon raskida suradnje sa Smushom Parkerom na red je došao i sporazumni raskid s Tomislavom Zubčićem.

Vijest su službeno priopćili iz kluba, međutim bez detaljnog objašnjena. U priopćenju stoji kako je riječ o sporazumnom raskidu, te da Tomislavu Zubčiću uprava i suigrači žele uspješan nastavak karijere.

23-godišnji Zadranin je član prve momčadi Cibone već punih pet godina, a ove sezone je bio među istaknutijim košarkašima svoje momčadi, usprkos problemima s manjim ozljedama, ubrojivši i onu bizarnu kada su mu na domaćoj utakmici ABA lige izbijena tri zuba.

Zubčić je bio standardni član prve petorke Cibone i zasigurno će to biti dodatan udarac za Vukove koji se nalaze ne samo u financijskoj, već i rezultatskoj, krizi.

S druge strane valja istaknuti kako trener Danijel Lutz na poziciji krilnog centra ovim potezom otvara još više prostora mladom Dariju Šariću, kao i Marku Jagodiću Kuridži koji je nakon dolaska Šibenčanina pao u drugi plan i praktički ostao bez minutaže.

Za kraj možemo reći kako je Cibona ovim potezom zasigurno izgubila kvalitetnog igrača u svojoj svlačionici kojem neće dugo trebati pronaći novi angažman, a isto tako nadajmo se da nećemo dugo trebati čekati na odgovore s obje strane zašto i kako je došlo do iznenađujućeg raskida ugovora.

Posljednje informacije, prema pisanju Tportala, su da je Tomislav Zubčić popunio prazninu u Lietuvos rytasu odlaskom Leona Radoševića. Naime, kako navodi izvor, financijski problemi kluba natjerali su čelnike da u zadnji čas uspiju na račun Zubčića donekle napuniti ionako već praznu klupsku blagajnu. Službenu potvrdu i dalje čekamo.

Related Articles