Tomislav Zubčić:”Dok je vodi Mršić, više neću igrati za hrvatsku reprezentaciju”

Tomislav Zubčić igrao je košarku karijere u turskom Tofasu ove sezone, sve do ozljede u prvenstvenom dvoboju protiv Ayfona. Nakon toga, ovaj 31-godišnjak uspješno je operirao desnu ruku te je trenutno u procesu oporavka od ozljede. U razgovoru za Sportklub otkrio je kako mu je u Turskoj, ali i progovorio o odluci da više ne igra košarku u Hrvatskoj te bude dio reprezentaciju dok je vodi Veljko Mršić.

„Ja sam stigao kasno (prosinac 2020.), oni su tada imali ambicije da uđu u Top 16. Krenuli su loše u sezonu, promijenili su trenera, nisu znali što će točno biti na kraju svega toga. Dolaskom trenera Hakana Demira, došla su i dva nova igrača, mnogo toga se promijenilo i sve je krenulo na bolje. Dobro smo nastavili sezonu, tako da su se sada ambicije povećale, ušli smo u Top 16, sada očekujemo da uđemo u završnicu, odnosno u Top 8. Imamo Karsiyaku koja je nezgodna, sigurno će biti konkurencija između dvije turske ekipe, tko će proći dalje”, rekao je Tomislav i nastavio:

“Zaželio sam se košarke i imao sam želju i motivaciju da pokažem nešto za što sam se spremao. Želio sam nastaviti ono iz prošle sezone u istom ritmu.”

Prisjetio se Tomislav i ružnog iskustva iz zagrebačke Cedevite i sukoba s tadašnjim trenerom momčadi i današnjim izbornikom, Veljkom Mršićem.

Ja sam to već rekao davnih dana. Bio sam nepravedno osuđen od strane trenera, od strane stožera, imali su neku želju da probude momčad i tražili su krivca za neke poraze. Ja ni u jednom trenutku nisam bio kriv. Moja karijera se tada promijenila i cijeli taj put. Ja sam tada bio na nivou gdje se nikada nisam bolje osjećao, htio sam dati sve i u Euroligi i u domaćem prvenstvu. Osjećao sam se kao da je to moja najbolja godina i tako sam i igrao”, objasnio je Tomislav i nastavio:

“Trener Veljko Mršić i stručni stožer su tražili nešto u momčadi, nešto što ja nisam napravio. Ja sam svoje rekao na tom nekom kaznenom treningu. Trčali smo 20 i nešto kamikaza na treningu od šest do osam ujutro. Odlučio sam da od tada ne budem dio momčadi. Zašto, kako… ja ni danas ne znam što je tu bilo. Tu je bio kraj s hrvatskom košarkom do kraja moje karijere. Definitivno sam odlučio da ja više ne želim se vratiti u hrvatsku košarku. Prvenstveno zbog mentaliteta ljudi i zbog te situacije. Da je bila moja greška, prvi bih je priznao i preuzeo odgovornost.” – bio je vrlo jasan.

Zubčić je bio dio hrvatske reprezentacije u nekoliko reprezentativnih akcija. Ipak, dok je Veljko Mrši izbornik ne vidi se u kockastom dresu.

„Imao sam priliku igrati nekoliko puta u kvalifikacijama. Bio sam prošlog ljeta kada je reprezentaciju vodio Dražen Anzulović, nažalost nismo se uspjeli plasirati na to Svjetsko prvenstvo u Kini. Međutim, s obzirom na to da je trenutno izbornik Veljko Mršić, ja sebe ne vidim u toj reprezentaciji zbog našeg odnosa i iskustva u Cedeviti. Ipak, igrati za reprezentaciju je najveća čast za svakog profesionalnog sportaša i s svojom 31 godinom mogu doprinjeti nacionalnoj momčadi. Nadam se da ću, ako se okolnosti poklope, ponovno biti dio reprezentacije jer nastupi za Hrvatsku u meni bude poseban osjećaj.“zaključio je Zubčić. 

 

 

Related Articles