Toni Matešić : “Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Nadam se opravdati ga već u Požegi!”

Array

Toni Matešić u subotu će u gostima kod Plamen Požege debitirati na mjestu prvog trenera Ženskog košarkaškog kluba Zadar. Ovom mladom i perspektivnom košarkaškom stručnjaku ta se prilika ukazala nakon što je dosadašnja trenerica Marija Mazija iz privatnih razloga odlučila uzeti stanku. Mazija je kao prva trenerica na klupi zadarskog prvoligaša provela više od 15 godina i sasvim je sigurno kako je pred mladim Matešićem veliki izazov uskočiti u njene cipele.

„Pa kad je netko tako dugo za kormilom jedne ekipe da je praktički postao jedna vrst institucije, onda je sigurno kako onaj tko dolazi iza oko vrata nosi svojevrstan uteg. Svi znamo tko je ona i što ona znači Ženskom košarkaškom klubu Zadar ali i ženskoj košarci u Hrvatskoj općenito. Ovom gestom ona je prema meni pokazala poštovanje i povjerenje i ja joj se na tome zahvaljujem. Također, mislim da ovaj klub ide u pravom smjeru. Posložili smo stvari od najniže stepenice pa sve do seniorki i mislim da će se dobar rad svakako isplatiti.“

Toni Matešić od Mazije je u „dotu“ dobio sjajan plasman na ljestvici gdje se Zadranke nalaze u odličnoj situaciji da po treći put u svojoj povijesti izbore plasman u doigravanje.

„Uf, zvuči kao da mi već stavljate pritisak na leđa ha,ha. Ali slažem se, na dobroj smo poziciji ali ne smijemo zaboraviti kako je nama, s obzirom da na početku sezone nismo znali s kakvim ćemo rosterom ući u ligu, primarni cilj bio opstanak u ligi i zauzimanje mjesta koje dogodine osigurava igranje u Ligi 10. Njega smo ispunili. Sve ovo stalo pomalo je i nerealno jer nismo očekivali ovakav učinak nakon 15 kola. Da nam je netko prije početka ponudio ovoliki broj pobjeda koliko ih imamo sada objeručke bi to prihvatili. Ovo je sve jedan veliki uspjeh. Sada imamo još šest kola do kraja osnovnog dijela prvenstva gdje imamo jedan težak raspored do kraja. Borit ćemo se pošteno ali smatram da nije neki bauk ako i ne uđemo u to doigravanje. Trebamo biti realni. Naše financije su korektne za ove uvjete u kojima radimo i mi nemamo skupih pojačanja u vidu nekih provjerenih strankinja. Ali mi kao klub tome i ne težimo. Naš cilj je razvijanje domaćih igračica koje polako kucaju na seniorska vrata i koje bi jednog dana mogle predstavljati i naš klub i svoju domovinu. Smatram da je to ispravan put kojim treba ići naš klub ali i ženska košarka u Hrvatskoj općenito.“

Svoje znanje i ideje Matešić će imati priliku u djelo pretočiti sutra u Požegi. Dvoboj protiv tamošnje ekipe Plamen Požega na rasporedu je od 19 sati.

„Sigurno jedan dobar test. Ekipa je sasvim sigurno odlukom trenerice Mazije doživjela određeni šok ali idemo u goste protivniku koji ima tek jednu pobjedu  u dosadašnjem dijelu sezone. Ne bježimo od činjenice da u tu utakmicu ulazimo kao favoriti ali moramo biti iskreni i reći kako je Plamen Požega u prošlom kolu izgubila na gostovanju kod Šibenika s tek šest razlike. Dovela je u svoje redove i jednu Amerikanku koja je bila na učinku od skoro triple-doubla. Sve to govori nam kako u utakmicu ne smijemo ući opušteno. Trebamo već na samom otvaranju pokazati agresivnost i autoritet i na taj način tijek igre usmjeriti na naš mlin“, za kraj će Matešić.

Related Articles