Tony Parker postao predsjednik Asvela

Array

Najbolji Francuski košarkaš u povijesti postao je sada i službeno predsjednikom Asvela iz Villeurbannea. Iako je Tony Parker i ranije bio uključen u sve odluke koje su bile donošene u radu kluba, sada je to dignuto na višu razinu.

Razigravač Europskih i NBA prvaka, Parker, od danas ujutro novi je predsjednik Asvela. Prvo je zahvalio Gillesu Morretonu što je održao obećanje koje je dao.

Znam da nije lako za njega da proda klub jer je veliki obožavatelj Asvela i veliko mu hvala na svemu što je učinio za klub u posljednjih 12 godina.

Postali ste predsjednik Asvela, to je san iz djetinjstva?

Uvijek sam imao veliku želju i osjećaj da mogu upravljati klubom. Od djetinjstva razgovaram sa Gaetanom (dopredsjednik) da je uzbudljivo voditi neki klub i da ima toliko puno posla u vođenju kluba. Zaručnica me za vrijeme NBA finala zezala i govorila da sam više razmišljao o Asvelu nego o finalnoj seriji.

Sljedeće sezone igrate za Spurse NBA ligu, a u isto ste vrijeme predsjednik Asvela, kako će to funkcionirati?

Gaetan Muller je moj zamjenik. Imamo potpuno istu viziju u vođenju kluba te će on biti zadužen za provedbu odluka. Što se tiče sportske strane, sve dajemo u ruke Pierreu Vincentu koji postaje generalni menadžer kluba.

Francuski novinari bili su malo skeptični oko izbora Vincenta za generalnog menadžera koji je bio trener Parkeru u mlađim danima i pribojavaju se da je on postavljen samo da izvršava Parkerove naredbe.

Ja sam ovdje samo da dam svoje mišljenje. Pierre će uvijek imati zadnju riječ, a ja mu nikada nebih nametao igrača. Na kraju svega, on i ja znamo pravila igre ukoliko neće biti rezultata.

Koje veće promjene treba očekivati?

Nisam ovdje kako bi radio revoluciju. Mi smo ovdje kako bi poboljšali dosadašnju situaciju poštujući ono što je do sada napravljeno. Nisam ovdje da prodajem floskule i snove.

Dobili ste pozivnicu za kvalifikacije Eurolige

Sve što želim reći o ovom wild cardu je to da se u Francuskoj uvijek žale da ništa ne dobijemo. Sad, kada smo dobili nešto, nitko nije sretan. Mi želimo da Asvel bude stepenicu više, ali isto tako i francuska košarka. Mi ćemo organizirati euroligaške kvalifikacije, a to za Francuze i francusku košarku može biti samo pozitivno.

Hoćete li u klub dovesti neke investitore?

 Da, u klub će investirati Michael Finley i Correy Magette, bivši NBA igrači. Imamo i jednog investitora iz New Yorka koji će ući u klub, tu je i poznati Francuski biznismen i menadžer Bruno Rousset. Nemojte zaboraviti niti Ronalda Tchenioa, Jacquesa Gaillarda i Michela Garciju koji su u klubu jako dugo i za koje mislim da je bitno da su prisutni i u budućnosti.

Parker je još govorio o pojačanjima za Asvel te o mogućnosti da sljedeće sezone prijateljski susret u Francuskoj odigraju protiv njegovog San Antonia. Za kraj je spomenuo kako za Asvel posljednju oproštajnu sezonu misli odigrati za dvije do tri sezone.

Related Articles