Utorak, 3 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Intervju: Luka Božić, junior koji dominira na sjeveru

  Predstavljamo Vam Luku Božića, juniora Bjelovara koji dominira u A-2 ligi sjever gdje je već drugu godinu za redom najbolji strijelac lige. Vrlo često postiže preko 40 koševa, a prošle je sezone Koprivnici ubacio i više od 70 koševa na susretu.

  - Advertisement -

  Božić je standardni reprezentativac u mlađim selekcijama Hrvatske, a trenutno je na pripremama sa selekcijom U-18 koju vodi Ante Nazor. Luka je prije par sezona potpisao ugovor sa Zagrebom pa je sada u biti na posudbi u svom matičnom Bjelovaru.

  Tvoji košarkaški počeci, kada si počeo s košarkom, da li je bila tvoj prvi izbor, treneri?

  Prvo sam trenirao tae kwon do, a u trećem osnovne me prijatelj Damjan Šarić nagovorio da počnem sa košarkom. Odmah sam bio zadovoljan sa treninzima i trenerom Damirom Krpanom.

  Već si dvije godine u nizu najbolji strijelac A-2 lige sjever i to uvjerljivo najbolji s oko 35 poena u prosjeku, a tek si junior, očito je da si prerastao ovu sredinu i razinu natjecanja, koji su ti planovi za dalje?

  Za sada sam do ljeta igrač Zagreba, a tu sam na posudbi. Tijekom ljetnih praznika i odrađenih priprema odlučit ću šta ću dalje.

  Zagreb je ove godine opet počeo davati priliku svojim mladim igračima, ukoliko produljite suradnju, nadaš li se pozivu u seniorsku momčad i radu sa trenerom Danijelom Jusupom?

  Ako produžim suradnju s njima to je jedino čemu se nadam.

  Vratimo se malo na Bjelovar i odličnu sezonu u a-2 sjever gdje si postizao svaku utakmicu po 30 poena, a često i 40, 50, a prošle sezone i preko 70 koševa.

  To su utakmice u kojima sam igrao maksimalno slobodno, a tako je puno lakše ući u dobar ritam i sve se poveže, naravno igrao sam dosta minuta a to mogu zahvaliti treneru Krpanu.

  Možeš igrati na više pozicija, koja ti je najdraža?

  Najdraže su mi pozicije beka šutera i krila.

  Tko ti je košarkaški uzor?

  Od Hrvata Dražen Petrović, a stranih Michael Jordan i Kobe Bryant.

  Čime se baviš u slobodno vrijeme osim košarkom, imaš li kakav hobi?

  Nemam bas puno slobodnog vremena, ali kad imam gledam NBA, hobija nemam nikakvog.

  Koje su ti želje, planovi i ciljevi za budućnost, gdje bi ti bila želja igrati seniorsku košarku?

  Seniorsku košarku bi htio kao svaki košarkaš igrati u NBA, ali prije toga vjerojatno prvu Hrvatsku ligu ligu, a zatim kud me lopta dovede.

  Za kraj dodajmo kako je Luka ove godine završio srednju medicinsku školu, a hoće li ga ljubitelji košarke gledati još jednu sezonu na parketima sjevera, vrlo je upitno.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE