Trica Wrighta za prvi poraz Igokee

Array

U sedmom kolu regionalne lige Cedevita je na domaćem parketu slavila protiv Igokee rezultatom 78:76. U vrlo neizvjesnoj utakmici gdje se vodstvo izmjenjivalo tijekom cijelog susreta, Cedevita je ubilježila ključnu pobjedu za nastavak natjecanja, dok je Igokea morala prvi put napustiti teren poražena.

Cedevita je otvorila susret petorkom Green, Babić, Wright, Šuput i Bilan, dok su goste predstavljali Hammonds, Joksimović, Dozet, Jorović i Edwards. Prvi napadi su krenuli u ispipavanju snaga i većinom se igralo koš za koš. Šuput i Bilan su predvodili Cedevitu, no koševima Edwardsa i Komatine gosti odlaze na 8:12. Cedevita radi seriju 8-0 predvođena svježim Gelabaleom s klupe.  Cedevita je održavala prednost i rezultat na kraju četvrtine je bio 19:14. Vrijedi istaknuti kako su domaći imali već odličan šut za tri poena (3-4).

Drugu četvrtinu Cedevita otvara s tricom Greena i slobodnim bacanjima Andrića te odlazi na 24:14. Samo minutu i pol kasnije Igokea izjednačuje na krilima Štembergera i Komatine. Treba spomenuti kako je u međuvremenu u igru kod Cedevite prvi put ušao Marko Tomas nakon duge ozljede. Igra se koš za koš, no onda domaćini rade seriju od 7-0 predvođeni raspoloženim Ilievskim i Carom s klupe, te je rezultat 36:29. Klupa Cedevite je održavala prednost do poluvremena predvođena solidnom rolom Sutona sa šest vezanih koševa. Rezultat na semaforu na kraju prvog poluvremena je bio 42:35. Najveći problem kod Igokee je nizak postotak šuta za dva poena, i to od samo 33%, te Jorovićevi problemi s osobnim greškama – tri osobne za samo tri i pol minute provedene na parketu.

Kao što je to bilo u prethodnih šest utakmica, Igokea je još jednom fantastično odigrala treću dionicu susreta i dobila je s devet razlike. Početkom drugog poluvremena Cedevita je održavala razliku predvođena koševima Šuputa i Andrića. Igokeu je na životu održavao Edwards sa sedam vezanih koševa. Bajić uvodi Jorovića u igru koji zabija šest vezanih koševa, a prednost domaćina se počinje topiti. Cedevita gubi dvije lopte zaredom, što iskorištava Hammonds koji s pet vezanih koševa donosi prednost od dva razlike prije zadnje četvrtine pri rezultatu 59:61.

Ponovno Igokea vrlo dobro otvara četvrtinu, Cedevita gubi tri lopte u prve dvije minute i koševima Šulovića i Hammondsa gosti odlaze na prednost od sedam razlike. Maljković zove minutu odmora nakon koje Cedevita igra zonu, te postepeno smanjuje prednost gostiju. Košem Šuputa domaćini izjednačavaju tri minute prije kraja pri rezultatu 68:68. Jorović zabija četiri vezana koša i gosti bježe na četiri razlike. Cedevita uspijeva konsolidirati redove i slobodnim bacanjima Šuputa domaći smanjuju na pola koša pri rezultatu 73:74 samo 43 sekunde do kraja.

Nakon minute odmora trenera Bajića, Hammonds odvodi Igokeu na tri razlike, ali Gelabale slobodnim bacanjima vraća Cedevitu u igru. Domaćini rade prekršaj nad Edwardsom koji promašuje oba slobodna bacanja. Šuput hvata loptu i Cedevita brzo prelazi u fazu napada gdje Wright s osam metara zabija tricu preko ruke Dozeta samo sekundu do kraja. Nakon gostujuće minute odmora Štemberger je bio neuspješan i Cedevita upisuje važnu pobjedu. Konačan rezultat je 78:76.

Najbolji u redovima Cedevite su bili Šuput sa 17 koševa i pet skokova, zatim Andrić s 12 koševa i Gelabale s 10 koševa i sedam skokova. Kod Igokee su se istakli Edwards s 18 koševa i sedam skokova, Hammonds je upisao 14, a Jorović i Štemberger po 12 poena.

Related Articles