Turska grupacija novi glavni sponzor KK Zadar

Array

Turska „Dogus grupa“ novi je sponzor KK Zadar. Sponzorski ugovor je potpisan početkom studenog, a potpisao ga je direktor Marine Dalmacija Božo Duka, kao ovlašteni zastupnik, s obzirom na to da je turska grupacija ove godine postala vlasnik 100 posto udjela u najvećoj marini na Jadranu.

Turski poslovni subjekt zavrijedio je potpisom ovog ugovora centralno mjesto svog loga u dvorani, odnosno ono na centru igrališta, a o točnoj cifri potpisanog ugovora u klubu se ne žele izjasniti jer ona ulazi u sferu poslovne tajne. Vjerujemo da svakako nije riječ o maloj cifri, znajući kapacitet poslovanja i potencijal grupacije koja je dio rastuće turske ekonomije.
Osim Zadra, Turci se već kao sponzor nalaze i u GKK Šibenik, a vlasnik grupacije ističe sklonost ka košarci, povezanu s igranjem hrvatskih košarkaša u Turskoj.

Ova dugo očekivana suradnja zasada je na razini sponzorstva, dok teoretski može postati i drugačija, ako se „Dogus grupa“ odluči na ulazak u klub putem dioničarstva, a tada će morati kupiti dionice od Grada Zadra.

Related Articles