U-15 reprezentacija (M) upisala drugi poraz

Array

Drugog dana međunarodnog turnira „Ramunas Šiškauskas“ Hrvatsku je na parketu dočekao domaćin. Nakon prethodnog poraza od Turske, naši su mladi reprezentativci sigurno stremili dokazivanju na terenu protiv uvijek i u svim kategorijama jake Litve.

Nade su se pretvorile u akcije i u četvrtoj minuti prve četvrtine Hrvatska je povela s 10:3. Tricom Dominika Vujanovića ista se razlika ponavlja i na 16:9, no litavski trener radi par brzih izmjena i njegovi igrači vraćaju loptu na svoj teren te četvrtina završava izjednačeno – 19:19.

Druga četvrtina je odlučila utakmicu jer Hrvatska ubacuje tek 8 poena, dok Litavci broje 29 poena.

Treća četvrtina rezultatski pada na našu stranu i naši reprezentativci ponovno dokazuju da su dovoljno jaki i da se mogu vratiti u igru nakon velike razlike u litavsku korist. Nažalost, nije bilo snage za preokret i utakmica završava rezultatom 81:61.

Hrvatskoj su u koš ušle tek dvije trice od sedamnaest pokušaja, dok Litva ubacuje 8 od 27 pa je taj segment u bitnome pridonio rezultatskoj razlici.

Za Hrvatsku je najviše koševa dao Antonio Šantić s 15 poena, ali i 8 skokova i 3 osvojene lopte. Dvoznamenkasti su bili i Bruno Tomić (12p), Andre Skelin (12p) i Tomislav Ivišić s 10 poena, ali i 13 skokova, 3 osvojene lopte i 3 bloka.

Kompletna statistika OVDJE, a snimku utakmice pogledajte OVDJE.

 

Related Articles