U-15 reprezentacija (M) poražena od Latvije

Array

Nakon dvije izgubljene utakmice, naša je reprezentacija pomalo pokolebano ušla u zadnju utakmicu „Ramunas Šiškauskas“ turnira u Kaunasu. Iako se radi o reprezentativnim počecima za mnoge i u ovom slučaju uzrečica „važno je sudjelovati“ nije tek puka floskula, već je put u Litvu zaista služio stjecanju iskustva međunarodnih utakmica, sigurno je da ni jednom mladom reprezentativcu nije bilo lako.

Latvija je znala iskoristiti situaciju te je napravila seriju za početnih 9-0. Na krilima Brune Tomića Hrvatska sustiže rezultat do 16:13 za Latviju, no prva četvrtina završava s 21:13. Druga je četvrtina odigrana u egalu (16-16), no to ipak znači da prvo poluvrijeme završava s prednošću od 8 poena za Latviju. Treća dionica započinje koševima T. Ivišića i Gorete i najavljuje povratak samopouzdanja i dobru igru naših reprezentativaca. Tu smo četvrtinu i dobili (21-18), no ponovno je nedostajalo malo snage za preokret pa utakmica završava rezultatom 70:79.

Bio je to definitivno dan Timura Šabića koji je donio 19 i Brune Tomića koji je pridodao 18 poena. Antonio Šantić je napravio velikih 18 skokova, a kapetan Tomislav Ivišić imao je najveći broj asistencija (5) i 3 osvojene lopte uz 7 skokova.

Kompletna statistika OVDJE.

Related Articles