Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  U-16: Hrvatska dva puta bolja od Slovenije

  Hrvatska kadetska reprezentacija jučer i danas odigrala je posljednje dvije pripremne utakmice uoči puta u Latviju na Eurobasket.Izabranici trenera Stipe Bralića jučer su u neizvjesnoj završnici slavili rezultatom 80:76 dok su danas bili uvjerljivo bolji rezultatom 83:62.


  Hrvatska – Slovenija 80:76 (20:24, 39:41, 52:57)

  - Advertisement -

  Hrvatska: Uljarević 16 (3 ol), Kalajžić 15 (5 il), Buljević 15 (8 sk), Čolak 8 (5 sk), Lazić 7 (3 as), Čizmić 7, Majić 4, Savić 4, Stanarević 4, Martinac, Kotrulja, Bajo.

  Slovenija: Kerič 22, Jurček 21, Vesel 18, Ožegovič 12, Omladič 2, Macura 1, Klavžar, Kocman, Kregar, Bratec, Grdadolnik, Janežič.


  Prvi susret odigran je u ponedjeljak navečer s početkom od 19 sati. U ovom susretu vidjeli smo mnogo izgubljenih lopti s jedne i druge strane te mnogo promjena vodstva. Slovenija je bila za nijansu bolja u prvom poluvremenu, a u trećoj su četvrtini došli do deset poena prednosti. Hrvatska ipak uspijeva do kraja trećeg perioda prepoloviti tu prednost, a u posljednjoj četvrtini stići i prestići. Na kraju smo gledali neizvjesnu završnicu u kojoj su naši igrači bili koncentriraniji i na kraju zasluženo slavili.


  Hrvatska – Slovenija 83:62 (26:18, 54:32, 67:50)

  Hrvatska: Kotrulja 15, Uljarević 14 (7 sk), Savić 13, Čolak 12 (8 sk), Buljević 12 (5 sk), Bajo 9 (7 sk), Lazić 8 (7 as, 10 il), Vidović, Martinac, Majić, Čizmić, Nikić.

  Slovenija: Bratec 12, Macura 9, Grdadolnik 8, Vesel 8, Ožegovič 8, Kerič 7, Jurček 7, Kocman 3, Klavžar, Kastelic, Omladič, Janežič.


  Danas su naši košarkaši odigrali puno bolje od Slovenije koja se priprema za Europsko prvenstvo divizije B. Susret je počeo u ranijem terminu u 15 sati, a našima je to očito više odgovaralo. Gledali smo puno bolje šuterski raspoloženu Hrvatsku, a u prvom poluvremenu posebno je precizan iza linije 6,75 bio Emil Savić. Hrvatska je do poluvremena otišla na 22 poena razlike, a Slovenci su u drugom dijelu susreta uspjeli doći na 14 koševa zaostatka, bliže nisu mogli. Do kraja susreta naši su povećali prednost na konačnih plus 21.

  Nakon susreta, Hrvatski izbornik Stipe Bralić ukratko nam je prokomentirao posljednja dva pripremna susreta sa slovencima te je najavio nadolazeći Eurobasket u Latviji, evo što je rekao:

  Odigrali smo dvije utakmice sa Slovencima, to su posljednje prijateljske utakmice prije odlaska na Europsko prvenstvo u Latviju. Igrali smo ih osam ukupno. Protiv slovenaca smo igrali puno bolje danas nego prvi dan. Prvi dan smo dosta imali problema u obrani dok smo u drugom susretu puno više energije pokazali, igrali puno bolju obranu, puno bolju tranziciju, imali smo puno bolji šut za tri poena tako da smo praktički riješili utakmicu u prvom poluvremenu.

  Od osam pripremnih susreta, šest smo pobijedili, neke smo stvari iskristalizirali, ostalo nam je još nekoliko dana do odlaska na Europsko prvenstvo, neke stvari još možemo popraviti. Sa kojim očekivanjima putujemo u Latviju, teško je reći. Ovi momci imaju 16 godina, prvi put se pojavljuju tako da je teško procjenjivati snagu protivnika. Mislim da je nama bitno da u ovom dijelu damo maksimum od sebe, da svi igrači daju svoj maksimum u oba smjera, obrambeno i napadački. Ovo su sve mladi igrači tako da je u ovom trenutku nešto prognozirati praktično nemoguće.

  Naš portal pratit će nastupe naše U16 reprezentacije na Eurobasketu kao što smo pratili i nastupe U18 i U20 selekcija.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE