U-17: Hrvatska protiv Španjolske za broncu

Array

Hrvatska muška U-17 reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog košarkaškog prvenstva u Litvi. Na tom putu ispriječila se Australija predvođena odličnim Mirkom Đerićem. Konačni rezultat je 83:71 za “Klokane“, a Hezonji i društvu ostaje borba za brončanu medalju protiv Španjolske koju su već jednom svladali u skupini.

Prvu četvrtinu, koju je otvorio odlični Mario Hezonja s dvije trice, a kasnije ga dopunjavali Arapović i Marinelli, dobili su Hrvati 24:21.

Druga četvrtina bila je kobna za naše momke. Unatoč činjenici da su na početku povećali prednost na 31:23, uslijedile su australske četiri minute. Hrvati nisu ubacili niti jedan koš, a Australija je preko odličnog Đerića koji je nesmiljeno pogađao trice (6/7 u prvom poluvremenu) i asistirao gradila prednost do odlaska na odmor, te napravila seriju 19:4 i na poluvrijeme otišla sa sedam poena viška – 42:35.

Nazorovi izabranici nisu dobro otvorili ni treću četvrtinu u kojoj su prve poene ubilježili tek nakon dvije minute igre. Tek su se Australcima približili sredinom treće dionice kada su stigli na 45:39, ali njihovi protivnici s dvije trice Kalaua von Kofea i koševima Nicholasa Duncana ponovo su dosegnuli dvoznamenkastu prednost koju su do ulaska u posljednju četvrtinu još i povećali na 66:51.

Bender, Bošnjak s dvije trice, Hezonja i Arapović vratili su Hrvate na jednoznamenkasti zaostatak 72:63, a tri minute prije kraja susreta tricama Marinellija i Hezonje Hrvatska prilazi na 76:69. Međutim, kada je Đerić prestao biti efikasan stvar je u svoje ruke preuzeo prvi strijelac Australije Dante Exum. Hrvati su činili sve da se još više rezultatski primaknu Australiji, ali kod vodstva Australaca 78:71 Bošnjak i Hezonja promašuju dvije trice, a nakon novog ubačaja Exuma i Marinelli promašuje još jednu. Konačnih 83:71 tricom je postavio Jack Purchase.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Hezonja s 28 poena (7sk, 2bl), Marko Arapović sa 17 poena (6sk, 3as) i Karlo Žganec s 9 poena, (7 sk i 5 as). Kod Australije najbolji su bili Đerić koji je postigao 21 poen i 9 asistencija te Exum s 18 poena.

Tako će Hrvatska danas (nedjelja, 17 sati) pokušati domoći se srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Litvu u utakmici protiv također jako dobre momčadi Španjolske.

Related Articles