U-18: Hrvatice bolje od Šveđanki, ozljeda Džankić

Array

Jučer je u Francuskoj (Reze) odigran pripremni turnir za predstojeće juniorsko žensko europsko prvenstvo. Naše reprezentativke su u uvodnom susretu protiv Švedske slavile s uvjerljivih 62:45.

Naše košarkašice su pod vodstvom priznatog hrvatskog trenera Željka Ciglara već u uvodnih deset minuta stvorile dvoznamenkastu prednost. Međutim u tom razdoblju je došlo i do lakše ozljede naše košarkašice Ružice Džankić.

“Ružica je u sedmoj minuti iskrenula zglob, vjerujem kako nije riječ o težoj povrijedi i da će biti sve u redu u narednih nekoliko dana. No, ona sigurno više neće nastupiti na tom turniru”, rekao nam je hrvatski izbornik u kraćoj izjavi o ozljedi.

Hrvatice su u nastavku  podigle razinu igre u obrani te dodatno povećale prednost prije odlaska na 10-minutni odmor. Ciglar je usprkos rotaciji cijele momčadi zadržao razinu igre iz prvog poluvremenan te susret mirno priveo kraju.

“Begić je bila odlična u oba smjera, isto tako vrijedi i za Pačkovski dok je imala snage. Majstorović je odlično odigrala u zadnjoj četvrtini (u prvoj brzo skupila tri prekršaja). Tikvić još nije bila na onoj svojoj najboljoj razini,ali sada to još nije ni potrebno. Ostale solidne s više manje za ovu fazu priprema prepoznatljivim greškama”, prokomentirao je nastup svojih igrača trener Ciglar i dodao:

“Šveđanke su bile doista čvrste i odlučne te smo zaista u jednoj pravoj borbenoj utakmici ostvarili značajnu pobjedu. Mislim da Poljska i Turska neće igrati tako snažno kao Šveđanke.”

Najbolja u hrvatskim redovima je bila Ana-Marija Begić ubacivši 19 poena i pritom uhvativši 12 lopti. Po 13 su dodale Lana Pačkovski i Ivana Tikvić, dok je Anja Majstorović ubacila 9.

Hrvatska – Švedska 62:45 (22:12; 13:8; 14:18; 13:7)
Begić 19 (12 skokova), Pačkovski 13 (7 skokova), Tikvić 13 (6 skokova), Majstorović 9, Cigić 4, Chiabov 2 (5 skokova)

Ostali rezultati:

Češka – Belgija 65:71
Turska – Poljska 71:61
Francuska – Nizozemska 71:55

Related Articles