U-18 reprezentacija (Ž) nadigrala Italiju

Array

Italija – Hrvatska 52:56 (15-10, 7-13, 17-14, 13-19)

Prva utakmica Europskog prvenstva je uvijek teška, a pobijediti domaćina na otvaranju EP-a može značiti samo sjajnu igru i psihičku stabilnost cijele ekipe.

Unatoč početnom vodstvu Hrvatske i rezultatu 0:6, 30 sekundi do kraja prve četvrtine Italija je u vodstvu 15:8 pa je bilo je potrebno naći dozu mirnoće za izjednačenje. Ana Mandić na asistenciju kapetanice Lucije Kostić daje koš za podnošljivu razliku od -5 i rezultat 15:10 za Italiju na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini kvalitetna obrana naše reprezentacije rezultira sa samo 7 talijanskih poena. Košem dobro raspoložene Nike Mühl uz asistenciju Mihaele Lazić dvadeset sekundi prije kraja prvog poluvremena Hrvatska ponovno odlazi u vodstvo i semafor pokazuje 22:23 za Hrvatsku pri odlasku djevojaka u svlačionicu na veliki odmor.

Cijela se treća četvrtina igra u egalu, koš za koš igra ne dozvoljava ni jednoj reprezentaciji veću seriju pogodaka. Isto se nastavlja i većinu posljednje dionice pa tri minute prije kraja utakmice rezultat još stoji na 48:48. Potom Hrvatska odlazi na 48:52 s oba pogođena slobodna bacanja Lucije Kostić i po jednim Nike Mühl i Mihaele Lazić. Zatim Alessandra Orsili promašuje koš i talijanska klupa traži time-out. U tom kritičnom momentu, minutu i pol prije kraja, Ana Mandić radi skok u napadu i postiže polaganje za rezultat 48:54. Pokazalo se da je ostalo premalo vremena da bi Talijanke nadoknadile razliku i utakmica se privodi sretnom kraju s 52:56 za Hrvatsku.

Statistički najbolja hrvatska igračica na utakmici bila je double-double Lucija Kostić s 12 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Najviše poena – 15 – je ubacila Nika Mühl, a ne valja izostaviti ni Viktoriju Ćurić koja je uz 6 poena postigla i 7 skokova, 4 asistencije i 3 bloka.

U talijanskim redovima najefikasnije su bile Alice Gregori sa 16 i Alessandra Orsili sa 14 poena.

Kompletna statistika OVDJE.

 

Related Articles