U18 reprezentacija bez poteškoća protiv Ukrajine

Array

U18 reprezentacija je na Europskom prvenstvu odigrala nimalo neizvjesnu utakmicu protiv Ukrajine i pobijedila rezultatom 85:62 (18-18, 18-17, 24-12, 25-15). Osim pobjede, naravno, važnost ove utakmice se ogleda i u tome što je naša reprezentacija uspjela izbjeći borbu za opstanak te ušla u razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta. Ukratko rečeno, ostanak u A diviziji je osiguran i time je najvažniji cilj ostvaren.

Ukrajina je nakon teškog poraza od Srbije (121:49) sigurno bila željna dokazivanja i toga se i držala cijelo prvo poluvrijeme. Iako je naša reprezentaciji u prvoj četvrtini imala 18:11, u minutu i pol igre Ukrajinci rade seriju 7-0 i prva četvrtina završava izjednačeno.

Slično se ponovilo i u drugoj četvrtini kad su Ukrajinci sustigli našu prednost od 33:26 pa se na veliki odmor odlazi s 36:35.

Vrativši se iz svlačionice, našoj je reprezentaciji očito bilo dosta poigravanja i ostatak utakmice prolazi u dominaciji nad drugom stranom pa 23 poena razlike u krajnjem rezultatu odražava realno stanje na parketu.

Fantastičnu utakmicu je odigrao Luka Šamanić s ubačenih nestvarnih 29 poena, 10 skokova, 4 bloka, 2 osvojene lopte i ukupnom visokom valorizacijom od 39. Istaknuo se i Jure Planinić s 11 poena, 12 skokova, 3 asistencije, 2 osvojene lopte i 2 bloka. Po 11 poena su ubacili i Jan Palokaj i Kruno Macner.

Ukrajini je rezultatski najviše pridonio Vitalii Shorstkyi sa 14 poena.

Kompletna statistika OVDJE.

U tijeku je i glasovanje za MVP-a Europskog prvenstva, a svakako je vrijedno spomena da, unatoč činjenici da naša reprezentacija nije ušla među prvih osam, možete svoj glas dati Luki Šamaniću (OVDJE) što je veliko priznanje našem mladom talentu.

Sljedeća utakmica na rasporedu je sutra, 4. kolovoza, u 19:45 protiv Španjolske, a live stream možete pratiti na našoj Facebook stranici, kao i na službenom YouTube kanalu FIBA-e.

Related Articles