U-18 (Ž) reprezentacija bolja od Francuske

Array

U prvoj prijateljskoj utakmici U18 ženska reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Đurđevcu vršnjakinje iz Francuske rezultatom 61-52 (23-5, 14-21, 12-10, 12-16).

Utakmicu su juniorke Hrvatske otvorile briljantnom prvom četvrtinom koju su dobile rezultatom 23:5. Koju minutu kasnije vodila je Hrvatska i s nestvarnih 27:5.

Odlično su reagirale na agresivnu igru Francuskinja i kontrirale s puno lijepih akcija koje su predvodile Nika Mühl, Mihaela Lazić i Lucija Kostić.

U daljnjem tijeku utakmice održavale su prednost od desetak do petnaest poena i utakmicu sigurno privele kraju.

Mihaela Lazić je postigla 17 poena, a Nika Mühl je vladala terenom s 11 poena uz 4 skoka, 8 asistencija i 3 osvojene lopte.

Kompletna statistika OVDJE.

Juniorke su pokazale da su pripreme dobro odradile te da su kondicijski i taktički spremne za EP. Nakon dugo vremena jedna naša omladinska selekcija pobijedila je Francusku koja je na svakom omladinskom prvenstvu Europe favorit za osvajanje jedne od medalja.

Ova generacija naših juniorki ima potencijal za dobar rezultat što su najavile već kao kadetkinje osvajanjem petog mjesta na EP prije dvije godine.

Prije prvog od dva prijateljska susreta ženskih juniorskih reprezentacija Hrvatske i Francuske obje ekipe sa članovima stručnih stožera i igračicama bili su u posjetu Muzeju grada Đurđevca. 

Domaćini su organizirali prikaz povijesne borbe protiv Turaka u kojoj je obranjen grad utvrda Đurđevac hrabrošću i lukavošću ratnika i svih tadašnjih stanovnika grada. Na osnovu toga nastala je legenda o zaštitniku grada Picoku koji ih je zaštitio od pokolja Turaka.

Obje reprezentacije u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi prisustvovale su interaktivnom prikazu borbe iz 16. stoljeća te ispaljivanju Picoka iz đurđevačkog topa.

Nakon toga druženje je nastavljeno u đurđevačkom ZOO-u s devama i drugim stanovnicima pustinje u okolici Durđevca, jedine u Europi koja je raritet Durđevca.

 

Related Articles