U-20 (Ž) reprezentacija poražena na otvaranju Europskog prvenstva

Array

Ženska U20 reprezentacija je otvorila sezonu ljetnih Europskih prvenstava, a slijedit će ih Muška U20 reprezentacija i zatim muške i ženske U18 i U16 reprezentacije. No, ovo je bila prva službena utakmica reprezentativnog ljeta koja je krenula odmah protiv jakog domaćina i završila, nažalost, porazom od 86:51 (29-7, 18-16, 19-14, 20-14).

Utakmicu je, odmah u startu, presudila prva četvrtina. Mađarska je krenula agresivno, a naše djevojke nisu imale pripreman odgovor pa je ta prva dionica završila s visokom razlikom od +22 za mađarsku reprezentaciju. Ostale tri četvrtine izabranice Linde Antić Borak su držale korak s dobro raspoloženom domaćom reprezentacijom, ali nisu našle rješenja za ozbiljniju prijetnju.

Najkorisnija igračica utakmice bila je Matea Tadić koja je ovo ljeto već brusila formu sa seniorskom reprezentacijom, a u ovoj utakmici je postigla 12 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 5 osvojenih lopti. 12 poena je postigla i Anđela Katavić pridodavši uz to i 6 skokova. Po 7 poena su u koš uspjele ubaciti Josipa Pavić, Josipa Silov i Marta Galić, a po dva su ubacile Karla Erjavec, Lorena Molnar i Anet Mrdalj.

Najbolja mađarska igračica bila je Livia Gereben s 18 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Related Articles