U Cedeviti dobro raspoloženje uoči ABA vikenda

Array

Nakon velike pobjede u Euroligi, Cedevitu u nedjelju čeka utakmica devetog kola ABA lige. U Dom sportova dolazi mađarski Szolnoki, a susret će se igrati s početkom u 19:00h.

Uoči gostovanja Mađara, košarkaši Cedevite u petak su pohodili Arena centar, gdje su nazočili otvaranju nove ljekarne Farmacia, u sklopu Atlantic Grupe. Green, Andrić, Šuput, Tomas i Wright s veseljem su okupljenima prepričavali ključne trenutke velike pobjede nad Žalgirisom. No, pogled već ide prema nedjelji i susretu sa Szolnokijem a nekoliko riječi o toj utakmici rekao je Bracey Wright, jedan od junaka iz susreta sa Žalgirisom, koji je zabio tricu za prvi produžetak: “Imali smo dosad dosta problema. Neke utakmice smo igrali dobro, a neke ne. Prošlih tjedana počeli smo igrati bolje, upisali smo prve dvije pobjede u Euroligi i očito je da je jučerašnja utakmica za nas bila veoma važna. Moramo nastaviti napredovati i dalje nadograđivati uspjeh iz zadnje dvije euroligaške utakmice.”

Wright kaže da je ključ u pristupu, koji mora biti isti u ABA ligi kao i u Euroligi: “Moramo protiv Szolnokija igrati s istom energijom s kakvom smo igrali u posljednjoj utakmici protiv Žalgirisa. Znamo da je svaka momčad u ABA ligi jaka, ali mislim da mnogo više truda ulažemo u euroligaškim utakmicama jer znamo da smo u teškoj skupini i da moramo igrati najbolje što možemo kako bi imali šansu za pobjedu. Mislim da tako moramo gledati i na sve utakmice u ABA ligi.”

Onako kako je Cedevita “nabrijana” na bogatije protivnike u Euroligi, tako su protivnici u ABA ligi “nabrijani” na Cedevitu. “Mislim da momčadi u ABA ligi protiv nas igraju svoje najbolje utakmice jer smo mi euroligaška ekipa. Isto tako, oni znaju da ćemo mi, kad igraju protiv nas nakon što smo mi igrali tešku euroligašku utakmicu, možda biti umorni i nećemo imati toliko energije pa to pokušavaju iskoristiti. U nekoliko utakmica su i uspjeli”, zaključio je Wright.

Lukša Andrić protiv Žalgirisa je upisao devet skokova. Još pod dojmom velike pobjede rekao je da se protiv Mađara Cedevita mora odmah postaviti čvrsto i preuzeti kontrolu: “Dobili smo jednu od najtežih utakmica koju sam dosad igrao. Sad nas čeka utakmica u koju moramo ući još jače i ozbiljnije nego što smo ušli protiv Žalgirisa. Treba odmah postaviti pristup, postaviti naša pravila i uzeti pobjedu.”

Nažalost, Cedevita je u ABA ligi već upisala tri poraza kada to mnogi nisu očekivali. Tako da sada svi “pušu i na hladno”. “Nikad nije bilo podcjenjivanja protivnika. Došli smo nakon euroligaške utakmice na teško gostovanje (protiv MZT-a, op.a.), oni su dobra ekipa i jednostavno su nas iznenadili. Mislim da je to dijelom bilo zbog našeg umora, a dijelom zbog onoga kako smo ušli u utakmicu i jednostavno je tako ispalo. Nismo se uspjeli vratiti, ali ovo nam je lekcija i u ovu utakmicu moramo ući puno ozbiljnije”, rekao je Andrić.

Related Articles