U16 Girls Champions Cup: Novi Zagreb u borbi za treće mjesto

Array

Kadetkinje Novog Zagreba nisu se uspjele plasirati u završnicu U16 Girls Champions Cupa. Danas poslije podne od njih su bile bolje kadetkinje mađarskog Vasasa rezultatom 66:60.

Iako je Novi Zagreb bolje otvorio utakmicu i prvu dionicu završio vodstvom (18:13), a koje je uspio sačuvati do poluvremena (34:31), u nastavku utakmice je ekipe Vasasa uspjela sustići, a tijekom zadnje četvrtine i prestići vodstvo Novog Zagreba i na kraju zasluženo pobijediti (66:60). Porazu mladih hrvatskih košarkašica u najvećoj mjeri “kumovao” je vrlo loš šut (32%). Iako ni šut Vasasa nije bio bolji ipak su Mađarice u četiri navrata bile uspješne pri šutu za tri poena (Novi Zagreb samo jednom od 15 pokušaja), a i u skoku je prednost otišla na stranu Vasasa (41:35).

Kadetkinje Vasasa znale su da im najveće opasnost prijeti od najbolje igračice Novog Zagreba Ivane Dojkić pa se njihova obrana koncentrirala kako bi je maksimalno limitirali, u čemu su u konačnici i uspjeli. Ostale igračice Novog Zagreba su zbog povećane pažnje igračica Vasasa na Dojkić imale više prostora, ali nisu to znale iskoristiti.

Sutra u utakmici za treće mjesto kadetkinje Novog Zagreba igrat će protiv poljske ekipe MUKS Poznan (danas u drugoj utakmici poluzavršnice poraženi od češkog Frisco Brna),a s kojom su se već sastali u srijedu u utakmici u grupi i bili uvjerljivo poraženi (51:73). U utakmici za prvo mjesto igrat će mađarski Vasas i češka ekipa Frisco Brno.

Novi Zagreb – Vasas 60:66 (18:13, 34:31, 45:47)

Novi Zagreb: Dojkić 24 (5 sk, 3 izg, 3 as), Mijatović 11 (5 sk, 5 izg), Stojsavljević 8 (9 sk, 4 izg), Miličević 6, Sarjanović 5, Kukolja 2, Marošević 2, Grizelj 2, Jerković, Pulić, Čutura, Franić

Rezultati utakmica za poredak od petog do osmog mjesta:

Magic Pallacanestro – Crvena zvezda  68:64
Sopron – Banska Bystrica 61:58

Related Articles