U derbiju slavile Gospićanke

Array

U derbiju Hrvatskog ženskog prvenstva gledatelji su mogli uživati u pravoj ljepotici. Susret a jako puno koševa mogao je zadovoljiti i najveće košarkaške sladokusce. Na kraju je Stipe Bralić sa svojom ekipom zasluženo odnio dva boda natrag u Gospić te vrlo vjerojatno osigurano startnu poziciju broj jedan na kraju prvenstva.

[rezultat zid=79]

Već od samog starta susreta se vidjelo da će to biti jako izjednačen dvoboj dvije najbolje hrvatske ekipe. Usprkos najavama o ozljedama većine igračica novi Zagreb je istrčao na parket dvorane u Trnskom u najjačem sastavu.

Susret su otvorile za Novi Zagreb Sandra Mandir, Leilani Mitchell, Matea Vrdoljak, Mirna Mazić i Sena Pavetić dok su za Gospić krenule Martina Dover, Emanuela Salopek, Chevon Keith, Iva Badanjak i Monika Bosilj.

Kroz cijelu prvu četvrtinu ekipe su igrale izjednačenu košarku i nisu se uspijevale odvojiti više od četiri poena jedni od drugih. Nakon prvih deset minuta semafor je pokazivao 18:18. U drugoj četvrtini se prvi put jedna ekipa uspjelamalo više odvojiti. U petnaestoj minuti nakon trice Emanuele Salopek Gospić je poveo 29:22.

Na to Matea Vrdoljak uzvraća s pet poena u nizu, Sandra Mandir dodaje tri i zaokružuje seriju Lupica od 8:0 s kojom su ponovno došle u vodstvo 30:29. Nakon toga do kraja četvrtine se igralo koš za koš te se na veliki odmor otišlo rezultatom 40:39 u korist domaće ekipe.

Treću četvrtinu su bolje otvorile i odigrale igračice Vladimira Ivankovića. U jednom trenutku im je prednost narasla na osam poena da bi do kraja perioda gošće malo smanjile rezultat. U posljednjih deset minuta regularnog dijela susreta ali u ovom slučaju ne i utakmice ušlo se rezultatom 66:61.

I tad je uslijedila prava mala drama. Posljednju četvrtinu je otvorila Ivana Jurčević s četiri poena i dovela svoju ekipu na samo minus jedan. No da ne b ibilo sve jednostavno za kasnije pobjednice sredinom posljednje četvrtine rezultat je bio 76:67 za domaću ekipu i svi su pomislili da je susret riješen. No to nisu mislile igračice iz Gospića te su predvođene Emanuelom Salopek polako se približavale i na koncu susreta dobile priliku i za pobjedu. No na kraju se može reći da je produžetak bio najrealniji ishod .

U produžecima drama gdje su Monika Bosilj i Chevon Keith tricama riješile utakmicu. Prve koševe postigla je Bosilj za vodstvo Gospićanki 88:86, potom je Leilani Mitchell tricom dovela Novi Zagreb u vodstvo 89:88, Williams je iz slobodnih povisila na 91:88 a Bosilj tricom izjednačila 91:91.

Do 95:95 su se ekipe držale skupa a tada Bosilj tricom opet dovodi Gospić u vodstvo 98:95, zatim zabija jedno slobodno bacanje a u sljedećem napaduMartina Dover krade loptu i asistira Emanueli Salopek za 101:95 za Gospić. Ana Čačić tricom smanjuje na 98:101, a točku na stavlja Chevon Keith koja postavlja konačan rezultat 103:98.

Nakon susreta Emanuela Salopek je kazala:

“Nismo imali imperativ pobjede, ali smo ušli u utakmicu sa željom da pobijedimo. Tek smo se mogu reći u drugom dijelu utakmice baš potpuno opustili i igrali s lakoćom željne svakog koša. Imali smo malih problema pod košem, te također s njihovim napadačkim skokom. Unatoč zaostatku od par koševa uspjeli smo izboriti produžetke i samouvjereno krenuli u nastavak. Na kraju je uslijedila pobjeda i bile smo presretne. Pokazale smo da smo ekipa na i izvan parketa. Mislim da kao tim imamo snage za još bolju igru, i u napadu i u obrani, i zbog toga vjerujem da možemo samo biti sve bolje i bolje. Prvenstvo se nastavlja, idemo dalje i svakako želimo zzadržati poziciju broj jedan u prvenstvu.”

Related Articles