U Ljubljani je prometno: Ponajbolji igrač napušta Cedevita Olimpiju

Sredinom prošlog tjedna donesena je odluka o završetku ABA lige za sezonu 2019./20. Sportski direktor Cedevita Olimpije, Sani Bečirovič, progovorio je stoga o planovima za novu sezonu. Jedno od prvih pojačanja je Kendrick Perry, najbolji strijelac regionalnog natjecanja u ovoj sezoni.

“Perry je odličan igrač i izuzetna osoba, bit će produžena ruka treneru Golemcu na parketu. Od svih klubova gdje je igrao, mogli smo čuti samo riječi pohvale na račun njegove osobnosti i odnosa prema košarci, a naši navijači mogu ga se sjetiti kada nam je u dresu Mege usred Tivolija ubacio 27 poena. Osim njega, cilj nam je dovesti što više domaćih košarkaša, reprezentativaca Slovenije, koji za klub, pred svojim prijateljima i obitelji igraju s više žara.” – kaže Bečirovič.

Nakon nastupile pandemije, ugovori s mnogim igračima su sporazumno raskinuti, dok su neki zamrznuti. Bečirovič svima javno zahvaljuje.

_

“U toj situaciji bilo je potrebno donijeti takvu odluku, koja se pokazala ispravnom. Želim u ime kluba zahvaliti svim igračima koji su pristali na sporazumni raskid, shvatili su o čemu se radi i bili su izrazito profesionalni.”

Navijači Zmajčeka pitaju se hoće li u novoj sezoni i dalje gledati (po)najboljeg ovosezonskog igrača, Codija Millera-McIntyrea, u dresu Cedevita Olimpije.

“Njegov ugovor je istekao s krajem ove sezone. Codi želi igrati na višem nivou, napraviti taj korak u novoj sezoni. Vjerujem da ćemo ga gledati u nekoj euroligaškoj ekipi ili onoj koja će se boriti za naslov u Eurocupu. Iskreno mu zahvaljujemo na odličnoj suradnji i želimo sreću u daljnjoj karijeri.” – bio je jasan sportski direktor Zmajčeka.