Direktor KK Zadra:”Za Nakića smo poslali ponudu usprkos nerealnoj odšteti”

U Zadru s pojavom toplijih dana dolaze i razne spekulacije oko dolaska i odlaska igrača za novu sezonu, a isto tako i trenera. U kuloarima se spominje kako se trener bira između izbornika Veljka Mršića i trenera Gorice, Josipa Sesara. O tim temama za Zadarski list progovorio je i direktor kluba Željko Žilavec.

On je bez pola muke odradio sedam i pol sati trajanja Skupštine abaligaša koja je u srijedu održana putem videoveze.

“Skupština je dugo trajala, po mom mišljenju moglo je sve i puno ranije završiti, a s relativno istim učinkom. No, dobro… ipak je tu trebalo pomiriti sve interese 12 klubova. U svakom slučaju ono što smo očekivali, to se i dogodilo. I po pitanju ostanka u ABA 1 ligi i po pitanju promocije dva prvoplasirana kluba iz ABA 2 lige. Također je dobra stvar što se omogućio ulazak dva hrvatska kluba u tu drugu regionalnu ligu, i zasad je vrlo vjerojatno da će jedan od ta dva kluba biti Gorica.” -kaže Žilavec.

Uz rasplet događaja oko ABA lige, pitanje koje sigurno najviše golica maštu navijača Zadra je ime novog trenera prve momčadi.

“Imena ne bih komentirao jer kad sve zbrojim što me pitaju ili što čujem su zapravo čista nagađanja. Prvo i osnovno je trebalo riješiti status kluba u ABA ligi i to smo riješili. Imali smo želju potpisati Vukovića za buduće razdoblje i to smo isto riješili. Također nam je želja na sličan način vezati za klub i Mavru jer su to dvojica igrača koje bi bilo koji trener poželio u momčadi. Nakon toga treba riješiti pitanje trenera i onda će ta osoba i slagati ostatak rostera po svojim željama. Ne bih volio praviti trakavicu oko izbora trenera.”

Koliko se moglo čuti neki kontakti su uspostavljeni i s izbornikom Hrvatske, Veljkom Mršićem.

“Ima vremena za kontakte. Mislim da će struka razgovarati s više kandidata i onda će se ići na uži izbor. Po onome koliko se možemo rastegnuti financijski i po onome kakav na trener treba takvi će kandidati i doći u taj uži izbor.”

Neskrivena želja Zadra je jedan od najboljih hrvatskih mladih igrača, Šibenčanin Toni Nakić.

“Bilo bi lijepo, ali postoje određene prepreke. Mislim tu na odštetu koju je postavio njegov klub i koja je dosta velika, a mislimo da je u ovoj situaciji kad se treba paziti svaka kuna i da je dosta nerealna. Mi smo već vršili pregovore, dali smo i ponudu, a hoće li ta ponuda biti dovoljna pokazat će vrijeme. Svakako je Toni Nakić nama vrlo zanimljiv igrač. – zaključio je direktor Žilavec.

Cijeli razgovor pročitajte na: https://www.zadarskilist.hr/clanci/30052020/ime-novog-trenera-bit-ce-poznato-do-polovice-lipnja

Related Articles