U narednim danima prometno pod Tornjem

Uvijek dobro informirani novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić, donosi najnovije vijesti iz i oko Cibone…

Ivan Velić sazvao je početak priprema Cibone, koja u sezonu ulazi kao aktualni prvak, za petak. Od onih 12 igrača koji su zaključili sezonu s naslovom prvaka i time umirovili gradskog rivala Cedevitu, Ivan Velić ostao je bez polovice. I dobrog dijela nositelja. Iz Zagreba su otišli Damir Markota (Mornar), Marko Ljubičić (Alba Fehevar), Roko Rogić (Nymburk), Igor Marić (Prag), Dominic Gilbert (vjerojatno Zadar), a bez ugovora je trenutačno i Fran Pilepić. Obnovljeni su ugovori s Filipom Bundovićem i Ivanom Novačićem. Marin Rozić odlučio je igrati još jednu sezonu, a vjerojatno će to biti i posljednja jer će u nastupajućoj sezoni proslaviti 37. rođendan.

Prvo i najveće pojačanje je Amerikanac Quincy Miller, čovjek razoružavajućeg talenta, no i čovjek koji dvije godine zbog ozljeda ne igra. Lani je pokušao zaigrati u Joventutu, ali nije išlo. Miller je stigao u Zagreb razbuditi svoju karijeru jer tek mu je 27 godina, ali ovaj ugovor ima i neke važne stavke, pisane malim slovima. Recimo, Miller tek treba proći liječnički pregled, ali ima u tom ugovoru još jedna klauzula. Ako Miller dobije ponudu iz Eurolige, može otići, uz adekvatnu odštetu.

Što se tiče playa, tu su sada opcije hrvatska rješenja, a spominju se Martin Junaković, Toni Katić, Dominik Mavra (ako nije preskup), Lovre Bašić i Goran Filipović pa se može vjerovati da se među ovim imenima krije onaj koji će na kraju biti Cibonin u novoj sezoni. Na poziciji čiste dvojke vrte se zasad četiri imena. Roko Badžim je odbio Zadar, a u Cibonu još nije stigla čista odbijenica, iako Badžim istražuje inozemna tržišta. Uz njega spominje se i Domagoj Bošnjak, pojavio se i interes turskog igrača, 28-godišnjeg Cana Maxima Mutafa, koji je igrao za niz turskih klubova, a opcija da se produlji suradnja s Franom Pilepićem koji je još uvijek bez ugovora.

Informacije o ta tri potencijalna nova igrača mogle bi biti poznate već do petka kad počinju pripreme. I to za sezonu u kojoj Cibona (ne računamo tu FMP i Megu, koji su u privilegiranoj poziciji u odnosu na ostale u ABA ligi), ali i Zadar opet imaju najmanje proračune.

Cijeli članak pročitajte na: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/cibona-slaze-momcad-za-novu-sezonu-miller-tek-treba-proci-lijecnicki-pregled-a-ako-dobije-euroligasku-ponudu-moze-otici-uz-odstetu/9207806/