U prvoj utakmici u novom sastavu Hrvatska svladala ekipu Češke

Array

U Laškom se ovaj vikend (30.5.-1.6.) igra turnir ženskih seniorskih reprezentacija. Na turniru sudjeluju ekipe Slovenije i Češke, obje u pripremama za skoro Europsko prvenstvo u Srbiji i Latviji te mlada ekipa Hrvatske koja čini svoje prve korake pod vodstvom novog-starog izbornika Stipe Bralića.

Očito su prvi koraci krenuli u pravom smjeru i naša je reprezentacija u svojem prvom ogledu u novom sastavu svladala ekipu Češke.

Iako je utakmica bila neizvjesna u čitavom trajanju, naše su reprezentativke već na početku iskazale volju i snagu kakve su potrebne za pobjedu – upravo u toj prvoj dionici Hrvatska je imala i najveću prednost – +9 kod rezultata 9-18.

Ipak, poluvrijeme je donijelo izjednačenje (30:30), a Čehinje imaju i +5 vodstvo dvije minute do kraja utakmice. Tada naše reprezentativke ubacuju u višu brzinu te rade seriju od 10 poena za 61:66 i kraj utakmice.

Najkorisnija reprezentativka Hrvatske bila je Lea Miletić sa 17 poena, 12 obrambenih skokova, dvije osvojene lopte i dvije blokade. Mia Mašić je ubacila 12, a Monika Bosilj 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Lea nije skrivala zadovoljstvo, ali se istovremeno okreće sljedećoj utamici: „Sve smo jako zadovoljne s ishodom večerašnje utakmice. Kao ekipa nismo dugo na okupu, novi je trener, dosad nas je dosta ozljeda pratilo, ali dobrom igrom u obrani, brzim dodavanjima i guranjima lopte u kontre i polukontre uspjele smo pobijediti reprezentaciju Češke koja se sprema za EP. Nadam se da ćemo s istim žarom pristupiti utakmici u subotu protiv Slovenije. Čestitam curama na poštenoj igri i dobroj borbi na terenu.“

Sljedeća je utakmica na rasporedu u subotu, 1. lipnja u 16:00 protiv reprezentacije Slovenija, a uživo ju prenosi slovenski Šport TV 2 kanal.

Valja napomenuti i da, nažalost, u sastavu reprezentacije zbog bolesti i ozljede više nisu Ana-Marija Begić i Carmen Miloglav.

Related Articles