U Zadru puno pitanja, čekaju se odgovori

Array

Prema pisanju Zadarskog lista, odnosno riječima sportskog direktora KK Zadar, Branka Skroče, pod znakom upitnika stoji nastup momčadi protiv Partizana u Pioniru, koji je na rasporedu u petak kao dio prvog kola ABA lige. Naime, puno igrača, počevši od kapetana Ive Ivanova, preko Ante Delaša, Tonija Prostrana, Marka Ramljaka, Ivana Batura, pa do Gorana Vrbanca, jest bolesno, odnosno pod virozom. S igračima u takvom stanju, teško je očekivati uobičajen izgled zadarskog sastava, te iz kluba poručuju da će, ukoliko se situacija ne promijeni, svakako pokušati odgoditi nadolazeću službenu utakmicu.

Što se tiče novog zadarskog playmakera, Skroče kaže kako je Chaison Allen jako blizu konačnom dolasku u klub, te kako prijedlog ugovora, čiji su određeni uvjeti dogovoreni i usmeno, još treba prevesti i ustvrditi da su njegove stavke identične onima koje su dogovorene. Postojat će i zahtjev da se u finalni uključi i stavka o raskidu ugovora nakon dva mjeseca ukoliko igrač ne zadovolji, iako se trenutno čini da za tim neće biti potrebe. Nakon toga, transfer bi trebao biti realiziran. Ističe se i kako je odluka o dovođenju ovog igrača koji osim pozicije razigravača, može odigrati i na poziciji beka-šutera, bazirana na osnovi više izvora. U te izvore uključeni su njegova statistika sa sveučilišta (16,7 poena, 6,1 skokova te 3,7 asistencija za prosječnih 37 minuta), iz turske lige (17 minuta, 6,8 poena, 2,7 skokova, dvije asistencije), te izraelskog prvenstva (25 minuta, 8,8 poena, 3,3 skoka, 1,8 asistencija), sama činjenica da ga je odlučio dovesti klub kao Pinar Karsiyaka, Synergy aplikacija koja pokazuje dobre i loše strane igrača, video snimke, ali i preporuka Allenovog bivšeg i vjerojatno budućeg suigrača Romea Travisa. Moguće je da on zaigra i u petak protiv Partizana, iako je ipak realnije da njegova prva utakmica bude ona pred domaćom publikom, protiv Crvene Zvezde.

O suradnji Hrvoja Perića i Zadra nešto više znat će se kasnije, a čini se kako od dogovora, ukoliko on ne bude postignut do utakmice u Pioniru, neće biti ništa. Time ostaje otvoreno još jedno pitanje vezano za klub iz Krešinog doma , a što pozitivniji odgovori očekuju se s nestrpljenjem u Gradu košarke.

Related Articles