Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  U Zadru situacija s neisplatom plaća još uvijek zamršena, Carter ponovno proziva

  Protekli vikend Zadar je pobjedom u gostima od 64-70 izbacio Zabok iz doigravanja te dvokorakom ušao u polufinale prvenstva Hrvatske u kojemu ih dočekuje Split. Samo nekoliko dana prije prve utakmice polufinala na Gripama (petak, 20. svibnja u 18:00 sati), došlo je do novih javnih prozivki kluba i uprave od strane igrača Zadra zbog kašnjenja plaća.

  Carter: “Završimo jako na terenu, ali i izvan njega”

  Amerikanac Justin Carter potpisao je za Zadar još 2020. godine. Iskusan 35-godišnjak s bogatom sportskom karijerom odlično se uklopio u okruženje te je kroz protekle dvije sezone uspostavio status jednoga od glavnih igrača i nositelja ekipe s Višnjika. Iako je nekoliko puta izjavio da uživa kako u klubu, tako i u gradu košarke, Carter je već po drugi put u kratkom periodu javno negodovao zbog neisplate plaća. Prošli mjesec se na svom Twitteru obratio navijačima: “Navijači Zadra, volim ovaj klub i ovaj grad. Ali nažalost, ne mogu igrati besplatno.”

  Podsjetimo, uprava KK Zadra je u ožujku uputila zahtjev Gradskom vijeću Grada Zadra za odobrenje kredita u vrijednosti od 3,7 milijuna kuna kako bi podmirili tekuće troškove. Taj zahtjev nije naišao na odobrenje te su se direktor kluba Željko Žilavec i sportski direktor Zvonimir Ridl našli u ozbiljnim problemima kada je u pitanju ispunjavanje financijskih obveza prema igračima. Žilavec je prošli tjedan na press konferenciji izjavio kako će klub pokušati u što kraćem roku podmiriti zaostatke prema igračima (dvije rate plaća) i kako želi da igrači vjeruju upravi.

  Međutim, čini se kako igračima sve brže nestaje strpljenje, a prvi u redu nezadovoljnih je Carter, koji se danas ponovno obratio riječima: “Teško se fokusirati na osvajanje prvenstva kada razmišljaš hoćeš li dobiti svoje plaće ili ne. ‘Ajde Zadre, završimo jako na terenu, ali i izvan njega.”

  Jedno je sigurno, a to je da ovakve situacije otvaraju kutiju prepunu neugodnih pitanja: Je li Carterova opaska najava mogućeg štrajka igrača u najvažnijem dijelu sezone? Hoće li Klub što hitnije pronaći rješenje kako bi smirili nezadovoljstvo igrača koje postaje sve očitije? Može li i želi li Grad Zadar kao vlasnik kluba poduprijeti njegovo postojanje kao profesionalnog košarkaškog tima ili ne?

  Odgovori na ova pitanja još uvijek nisu pronađena, a do tada će trener Helbich morati skrenuti fokus svojih igrača na košarkaški teren jer od prošlogodišnjeg prvaka se očekuje puno, a vremena u ovoj sezoni ponestaje. Već u petak slijedi susret protiv dalmatinskog rivala Splita, koji je u četvrtfinalu lako savladao Škrljevo te će pred svojim navijačima ponovno tražiti svoje mjesto u finalu.


  FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave